Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest wtorek, 17 czerwca 2025, 23:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:17 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Sławek2008 napisał(a):
No gratuluje inteligencji elektrowiczom.
(...)
Za mało czytaliście w szkole i nie umiecie interpretować tekstu ale to już wasz problem. Ale chociaż można się pośmiać. :mrgreen:

Dobra ja spadam,(...) .

Jesli już - to...Elektrowniarzom ...."interpretatorze tekstu" i "omnibusie szkolny"...

Spadaj... i dziękujemy Ci Łaskawco ,że zadnego z nas do pierdla nie wsadziłeś... :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:01 
jestem tu nowy

Panowie takie ubliżanie i wysmiewanie a nawet straszenie nie ma sensu i efektów nie przyniesie.
zadałam pytanie no dobrze może stwierdziłam ale to poprostu tak wygląda na tym projekcie, uzyskałam wyjaśnienie i już lepiej to widze, na prawde można grzecznie odpowiedziec na pytania a nie atakować, byłoby łatwiej. nie jestem "elektrowniarzem" i nie wiem jak ma to wyglądać dlatego pytam. Im więcej będe wiedzieć tym bardziej stanie się to dla mnie obrazkowe i może do innych też tak trzeba trafić, tak tylko radzę Panu

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:03 
jestem tu nowy

a tak wogóle flooder o moją inteligencje to Ty sie nie martw

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:07 
zaawansowany elektrowniarz

Proszę o pytanie na adres [email protected] i zainteresowanym wyślę wizualizacje

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:10 
jestem tu nowy

ok bardzo0 chętnie się czegoś jeszcze dowiem

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:20 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Drog Janko, to Ty pierwsza zaczelas debate w tym watku o inteligencji, wiec jesli czegos nei wiesz, to nie zaczynaj OBRAZAC tylko pytaj, chociaz ja nie rozumiem Was jako mieszkancow..jak mozna sprzeciwiac sie czemus, o czym NIE MA SIE ZIELONEGO POJECIA...czy to nie jest zwykla zlosliwosc???

GG: 3708469

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 11:35 
jestem tu nowy

nie złośliwość ale ludzie boją się nieznanego, ja nie mam nic z tego czy ona tam będzie czy nie. a poprostu Pan Rysiekkk nie wyjaśnił nic co dotyczy tej budowy i sami powinniście wiedzieć że w eter pójdą różne informacje, sprawdzone czy nie , tacy są już ludzie ktoś powie ktoś powtórzy. A nie powiesz mi że Pan inwestor zaczął dobrze znajomość z mieszkańcami wyzywając ich i ubliżając .
pierwsze wrażenie jest najważniejsze.

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 12:42 

Nie zna Pani początku a szkoda .Rozmawiałem z Radnymi, próbowałem przekonać ale wszystko było na nie .Kilka razy próbowałem.
Nie sposób żebym z każdym mieszkańcem rozmawiał z osobna od tego jest Gmina i Radni i z nimi prowadziłem rozmowy, które były nie bo nie a dlaczego nie bo nie .I jak tu się nie zdenerwować teraz oczywiście ja nie dobry, wiem gdybym był inny to powiecie, że byłoby inaczej tak myślicie a Ja wiem, że gdybym był inny to nic z tego by nie było bo musiałbym ustąpić bo nie było z kim rozmawiać.

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 13:18 
jestem tu nowy

Znam ten początek, słyszałam Pana wypowiedzi byłam tam wtedy.
Wydaje mi się że gdyby Panu bardzo zależało zorganizowałby Pan jakieś spotkanie, niech mi Pan wierzy ludzie by przyszli, a może dałoby się jakoś dogadać. A teraz każdy będzie bronił swojego i mówił że ma racje.
Zawsze jest z kim rozmawiać.

PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2008, 13:44 

Początek był 3 lata temu nie teraz .Teraz jest projekt pozwolenia i sprawa zawsze jestem zgodny do ugody ale nie do absurdu zeby zmieniac lokalizacje teraz jak mam pozwolenia .

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 00:50 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

janka napisał(a):
ok bardzo0 chętnie się czegoś jeszcze dowiem

janka napisał(a):
pierwsze wrażenie jest najważniejsze.

Tu się Janko z toba zgodzę ...Na mnie też najwieksze wrazenie zrobiłas swoją pierwsza wypowiedzia na tym forum...nie ... nie chodzi mi o to zdanie z gigantyczną budowlą... :wink:
Kobieca intuicja (komplement za komplement :wink: ) dobrze Ci podpowiada ,że Rysiek nie do końca był z Wami szczery ... powiem Ci tak w zaufaniu ...On po zakończeniu tej inwestycji ma zamiar wyjechać z Polski...A co stanie sie z elektrownią ? No własnie... ponoć Rysiek kupił sobie laptopa i ma zamiar resztę życia spedzić z jakąs długonogą blondyną w ciepłych krajach. Wyobraz sobie ,że on bedzie tą elektrownią zarzadzał tym laptopem z hotelowego basenu...Jak tego dokona?wejdzie w internet ...najpierw przejży informacje ze swiata i kraju...potem wejdzie na stronę Pameli Anderson lub przejzy plotki o Pris Hilton... a nastepnie z nudów zajrzy jak pracuje Jego elektrownia...Przez kamery zobaczy czy uprzątnięto smieci z krat... potem wejdzie do panelu sterowania i zobaczy ile kasiory wytworzyła elektrownia... nastepnie leniwym ruchem odłozy laptopa i zacznie smarowac olejkiem plecy blondyny...
I wiesz co? - ja tu nie wciskam ci kitu!!! zapytaj kogo chcesz na tym forum ,ze to jest realne...
A wiesz co w tym czasie bedzie musiał robic Wójt?... po prostu wstanie o 7 rano i pójdzie do pracy...naużera sie z ludzmi...itp itd
Pan Przewodniczący tez bedzie musiał wiązać jakoś koniec z końcem- tego dodatku za przewodniczenie radzie chyba nie ma tak wiele...

Uwazasz ,ze to jest sprawiedliwe? Czy to nie jest skandal?
A przeciez próg stal w waszej gminie. Przyszedł obcy cwaniak i prosze jak sie ustawił na całe życie... :wink:

Serdecznie pozdrawiam Cie droga Janko...

P.S. Czy tam u Was w Konopnicy jest jakas fajna kawiarnia?... :wink:

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 06:52 

I pięknie to wytłumaczyłeś to ich boli mocno i skręca .
Nie dotyczy to Janki

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 09:36 
jestem tu nowy

kawiarnia? nie a co Pan też chce zbić na tym interes? miło Panu Ryśkowi będzie, na tych wyspach z " długonogą blondyną" ale myśle że nie to tak tych ludzi boli, nawet tego nie odbierają w ten sposób, tak mi się wydaje. Tutaj większość osób niezdaje sobie sprawy jaka kasa za tym idzie więc nie to nimi kieruje. Boją sie że mogą dużo stracić, ja sama się tego boję . My tu będziemy dalej mieszkać a Pana Ryśka w tym wielkim Swiecie Ciężko będzie znależć, a ten laptop na wiele nam się nie przyda, jak wiesz jest przenośny:)A dziękuje za to wyróżnienie nie było konieczne, ale miłe.

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 13:25 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Witam, to moj pierwszy post na forum ale czytuje od ponad roku.
Trzymam kciuki za Ryska. O mieszkancach to mozna powiedziec tylko jedno -buractwo totalne, o wladzach nie powiem nic bo to aż rece opadaja. Wiedzieli co bedzie budowane?Wiedzieli. Wszystkie papierzyska są? To o co chodzi? Teraz sie obudzili? Mieszkancom o co chodzi? Nie wiedzą co i jak to do gminy pytac co gmina kombinuje, na co pozwala itp a nie do inwetora kurde. Gul mi skacze bo znam ten mechanizm- mialem z tym do czynienia tez przy prowadzeniu biznesu (nie zwiazanego z MEW).Mam nadzieje,że sprawa sie skończy bez strat dla inwestora a co niektórych całą sprawa nauczy, że to nie jest tak jak im sie wydaje i stanie z widłami niczego nie załatwi.

Ostatnio edytowano sobota, 26 kwietnia 2008, 13:26 przez waliza, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 13:25 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

http://egazeta.dziennik.lodz.pl/O95917_ ... 42404K.pdf

takie coś znalazlem , to chyba dotyczy tej sprawy.

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 16:28 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

janka napisał(a):
kawiarnia? nie a co Pan też chce zbić na tym interes?

A co?... też bys zablokowała?... :wink: to moze chociaż na ten protest chodzisz z termosem dobrej kawy ...może warto tam 29.04. przyjechać?... :wink:
Miejscowość turystyczna i kawiarnii dla turystów, letników z Pabianic i Łodzi - nie macie?

janka napisał(a):
. Tutaj większość osób niezdaje sobie sprawy jaka kasa za tym idzie więc nie to nimi kieruje.

No tak ... Rysiek zamiast elektrowni powinien wam promenadę z drugiej strony rzeki wybudować za własne pieniadze.... a z interesem z elektrownią powinien dać sobie spokój. Wtedy nielegalnych protestów by nie było - prawda?...
janka napisał(a):
Boją sie że mogą dużo stracić, ja sama się tego boję . My tu będziemy dalej mieszkać a Pana Ryśka w tym wielkim Swiecie Ciężko będzie znależć. (...)

Moze tak konkretnie Janko - co mogą stracić? Bo bać ,to sie raczej niczego nie boją - łamiąc lekką ręką prawo!!!?

Ostatnio edytowano sobota, 26 kwietnia 2008, 16:38 przez piomika, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 16:37 

Taka poważna gazeta i takie bzdury pisze .
Lokalna gazeta buntuje ludzi pisząc nieprawde czy ona za takie coś odpowiada .??

PostNapisane: sobota, 26 kwietnia 2008, 19:50 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Żyjemy w ciekawych czasach. Teraz na topie jest wykopać inwestora. Jak cały kraj pójdzie w tym kierunku to się poprawi nauczycielom, emerytom rencistom, władzy itp. prąd dadzom nam niemcy za darmo, a kasa do budżetu będzie rosnąć przez pączkowanie. :lol:

PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2008, 00:51 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Cóż, nie tyle gazeta co dziennikarz. Pisze taki jak chce, to jest w tonie jakim chce. Najlepiej sie sprzedaje w jakims konkretnym kolorze- czarnym albo białym z nutką sensacji. Tu biedni uciskani mieszkańcy z pomocą szeryfa nie dali się czarnemu charakterowi w postaci budowniczego elektrowni. Jak w tanim westernie. Teoretycznie mozna zaprotestowac i zażądać sprostowania ale na tym etapie kiedy sprawa sie nie wyjasniła to może byc trudne.

Tołdi
Czasy faktycznie ciekawe. W tym wypadku to trudno powiedziec czy tu idzie tylko o wykopanie inwestora na zasadzie psa ogrodnika czy o wykopanie inwestora bo sie nagle wójt obudził, że przecież szwagier by mógł to postawic a nie obcy. W każdym razie sprawa jest dla mnie jasna - zakładając , że to co wyczytałem na forum jest prawdą a nie widze powodów by tak miało nie być to inwestor zgromadził wszelkie możliwe i wymagane pozwolenia i dokumenty , a nawet ciut wiecej. Kiedy juz budowa miała ruszyc to nagle-STOP. W dodatku jak dla mnie podejrzana jest dziwna zgodnosc mieszkańców z gminą. Rozumiałbym , że gmina wydała zgode a mieszkancy protestuja ale tu to wyglada jakby władze działały w porozumieniu z mieszkancami. Ciekawe tylo po co? Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ..o co chodzi. Niestety dla władz , obudzili sie o wiele za późno i miejmy nadzieje poniosą konsekwencje.

PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2008, 09:47 
jestem tu nowy

piomika z Wami na prawde nie ma co gadać, cały czas jakieś docinki i ubliżania, to nie ma sensu.
Tyle razy było już wyjasniane co tam jest do stracenia że więcej powielać tego nie będę.
Zegnam Panie i Panów
Miłego dnia życzę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1