Już se tyle razy obiecywałem ,że ograniczę swoją " aktywność " na forum ale znów mnie ciągnie i pewnie Adam powiesz ze znów się przy.........
Adam - z Burmistrzem (lub Wójtem) to załatwisz prawo wlasności do gruntu (jeśli jest to mienie gminne) lub tzw decyzję o warunkach zabudowy potrzebną do pozwolenia na budowę elektrowni (lub domu).
I to tyle ! Na pewno nie załatwisz wszystkiego i nie szukaj skrótów bo ich nie ma.Żyjemy w socjalistycznej Uni Europejskiej (jak to ktoś przede mną trafnie określił) a tu[b:592161d688] rządzą przepisy [/b:592161d688]i urzędnicy.
Pamiętasz jak z marchewki zrobili owoc ,żeby portugalscy rolnicy dostali jakąś dotacje czy coś podobnego?
Więc jest tak:
Pozwolenie na budowę domu dostaniesz w Starostwie /nie u Burmistrza/
Pozwolenie wodno-prawne też w Starostwie / też nie u Burmistrza/
Pozwolenie na budowę elektrownii ( i tu Cię może zaskoczę ale nawet na takiego "siurka" 5 kW )[b:592161d688] u WOJEWODY [/b:592161d688] (pewnie śląskiego)
i Adaś uwierz mi - tego nie przeskoczysz bo takie jest durnowate prawo (a raczej przepis).
Nie załatwisz tego jedną "cudowną" decyzją Burmistrza czy kogokolwiek i oczywiście Albert i inni mają rację ,że art.35 jest to nadinterpretacja ( i to niestety Twoja lub tego pseudo-prawnika, bo Ty na prawie nie musisz się znać )
I nie piszę tego ,żeby się tu wymądrzać , tylko szkoda mi Twojego czasu i ewentualnych "wpadek" nie tu na forum , tylko w urzędzie gdzie będziesz załatwiał te swoje sprawy.
[b:592161d688]Więc chyba nie zarzucisz mi ,że nie traktuję Cię poważnie.[/b:592161d688]
Bo tu na forum możemy przymykać oko na nasze błędy , podpuszczać się na wzajem
a nawet celowo kręcić to forum

ale na zewnątrz to
przynajmniej powinniśmy grać

.....profesjonalistów
Pozdrawiam Cię serdecznie i wybacz jeśli ździebko znów przesadziłem
Piomika