Cytuj:
co to za numery z atestami i dozorem ?
Podobno poniżej pewnej pojemności nie podlega.
Cytuj:
co do silnikow pradu stalgo nie wiem jakie masz na mysli PKi ale te z ktorymi mam stycznosc pracuja prawie caly czas czyli prawie 24 h na dobe (napedy).
Napędy to napędy, silniki to silniki. Te silniki które są w ofercie firm oferujących zasilacze hydrauliczne, małe i niedrogie są nędznej jakości, łożyskowane na tylejkach, z delikatnymi szoteczkami i szczotkotrzymaczami które nie wytrzymują. W komplecie stycznik nic nie warty. Ot, jeden na pięć kompletów działa do dziś.
Cytuj:
jak masz gdzieś taniej zaznaczam 25l /min wydajność to czekam na namiar bo montuje w tym roku kolejną turbine i będe kupował agregat..
Podeślij mi z jakimi siłownikami ma pracować, w jakim czasie co zamykać awaryjnie i przygotuję ci ofertę.
Cytuj:
poco one mają dłużej pracować niż 15 20 sekund
Nie mają. Ale mają pracować częsciej nawet po sekundzie. Nędzny stycznik który jest w komplecie po kilkuset? załączeniach skleja styki i pompa pracuje cały czas aż ktoś przyjdzie i zauważy

Cytuj:
ja przez 20 sek zrobie przynajmniej 4y pełne otwarcia i zamkniecia kierownicy
A jaki elektrozawór jest w stanie przy takiej ilości przepływu wyregulować pozycje kierownicy do 1-2%? Kierownica powinna otwierać/zamykać się roboczo w 30-60sekund. Awaryjnie w zależności od maszyny.
Cytuj:
A zasadę pracy kierownicy przecież znasz dobrze działa skokowo przy regulacji i utrzymaniu poziomu u mnie średnio skok co 1min jak sa duże wahania wody..
Znam, u mnie regulator w pętli otwartej. W zależności od warunków hydrotechniczych, czasami potrafi nie regulować przez dobę.
Cytuj:
Jeśli chodzi o sprężynę to nie wiem ..nie spotkałem się jeszcze z takim systemem.. choć budzi to moje wątpliwośći..ile wytrzyma ta spręzyna i czy sr siłownika 80mm ze spręzyną da taką siłę aby zamknąć do końca kierownicę...hmm.. i jeszcze powiem że wtym układzie trzeba miec piekielnie dobre rozdzielacze ..szczelne..bo kierownic będzie się zamykała jak choć trochę będa przepuszczać..
Da radę jak konstruktor dobrze obliczy. Skąd ta średnica 80mm się tu wzieła to nie wiem. To trzeba przeliczyć. Co do szczelności rozdzielaczy to kolejny mit. Jak wskutek przecieków rozdzielacza kierownica zamknie się o 1mm to sterowanie znowu ją cofnie o ten 1mm. Żaden problem.
Cytuj:
Radek a ponar wadowice to chyba jeden z najdroższych dostawców
Bo polskie to drogie. Ale podzespoły z wadowic są naprawdę dobre.