Korzystałem kiedyś z pomocy jednej z firm. Owszem, po wpłacie kasy dadzą lokalizacje jakie mają dla takich jak Ty albo ja

. Dla przykładu jeden z obiektów jaki mi przedstawiono w materiałach z takiej firmy (nazwijmy ją ,,X'') oferującej informacje o lokalizacjach, był na pierwszy rzut oka fantastyczny. Po dojechaniu tam okazalo się, że ten pan z firmy ,,X'' który wynalazł ten obiekt sam sobie ,,wycenił'' tylko siłownię bez pozostałej części obiektu, bez terenu, który był do sprzedaży razem z tą siłownią. Właściciel ani myślał sprzedawać część obiektu. Właściciel powiedział też, że był kiedyś tam jakiś facet, który dawał śmieszną cenę za sam budynek siłowni (taką jaka widniała w materiałach, które dostałem), ale jak to on sobie wyobraża, że sprzeda siłownię na środku działki? Sprzedać może, ale cały obiekt - młyn ze stawami i całym terenem za cenę cztery razy większą niż ja miałem podaną przez to ,,fajną firmę X''. Jeżeli mogę doradzić, to nie płaćcie pieniędzy takim ,,badziewiakom'' za rzekome ,,superlokalizacje''. Superlokalizacje to oni sami kupią a to co nikt nie chce to ewentualnie za kasę mogą dać do swojej ,,pseudooferty''.