Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest wtorek, 17 czerwca 2025, 15:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2008, 09:14 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

piomika napisał(a):
.(..)pomijam fakt ,że na wstawienie takiego zakazu powinna gmina mieć zgodę Starostwa Powiatowego ( czyli Gmina musiała wcześniej przedłożyc wniosek z opiną)..(...)
8) :roll: :oops: :oops: :oops:

Myślę Rysiek ,że wszyscy uczestnicy dyskusji już dziś mają zaproszenie na uroczyste otwarcie? :wink:

P.S. Teraz ,żeby go dobić...zaproś Telewizję... :!:

PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2008, 11:31 
zaawansowany elektrowniarz

kożdego zapraszam tylko do otwarcia daleka droga

PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2008, 01:00 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

kiedys bedzie..

Nie dyskutuj z nikim, kto ma nad Tobą pół litra przewagi :D

PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2008, 20:41 

wszystie wydane pozwolenia są w sądzie kasacja więc nie wiadomo czy bydowa nie zakończy się na sprawie o odszkodowanie za poniesione koszty budowy a cała budowa wstrzymana ?Dlatego daleka droga do końca

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 13:44 
jestem tu nowy

Rysiekkkk napisał(a):
Powiat Wieluń
Typ ten podobny do człowieka z wyglądu skarżył wszystkie decyzje jakie otrzymałem teraz jak dostałem pozwolenie na budowę nie wytrzymał i napisał taki zakaz tylko dla mojej osoby .

Jesteśmy pojedynczo gnębieni i prześladowani jest nas za mało ze by się zorganizować i zbudować gilotynie dla takich prześladowców(...) Moim zdaniem .
Na podstawie wykładni prawa wnioskować należy ze wójt tej gminy to kretyn a gmina nie lepsza bo kretyn kretyna wybiera .

Czy moderator tego forum reprezentuje taki sam poziom kultury osobistej, co użytkownik Rysiekkkk, nie reagując na treść wypowiedzi? Niestety fora Internetowe, to nie Hide Park i ktoś za to odpowie.

Niestety użytkownik Rysiekkk nie jest taki mocny w gębie, jak w piśmie. Nie ma odwagi na konfrontacje z mieszkańcami, a co dopiero stanąć przed kamerą. Na razie, to tyle. Nie wiem, jak możecie tolerować taką czarną owcę wśród swojej społeczności. Wystarczy poczytać pisemka tego Pana skierowane do UG, komentarze do aukcji internetowych no i oczywiście na tym forum.

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 13:51 

Grono forum MEW nam się rozszerz nie tylko na miłośników MEW

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 14:31 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Zdecydowana wiekszosc z nas spotyka sie tutaj z takimi samymi problemami jak Rysiek, wiec drogi Slawku, moze Wy jako mieszkancy nauczylibyscie sie szanowac inwestorow? Podejrzewam ze gdyby Rysiek przyjezdzal samochodem z literka D na tablicy i mowil w jezyku Niemieckim, bylibyscie grzeczni jak owieczki na lace. Czym zatem Rysiek w Waszej miejscowosci Wam zawinil? Wszyscy chetnie sie dowiemy, nie dal lapowki Wojtowi? A moze nie bedziecie mieli pradu za darmo? Czy moze ryby na jego widok uciekly?? Bylbym rad gdybys nam Slawku wytlumaczyl skad bierze sie OWA niechec Stron sprawy. Jestem przeogromnie ciekawy dlaczego tak bardzo Wam jako mieszkancom przeszkadza inwestycja Ryska. Nikt z nas nie ocenia tutaj nikogo moralnie, i to jaka jest osoba to wylacznie jego sprawa, natomiast mnie interesuje aspekt gospodarczy. Mianowicie dlaczego Rysiek napotyka taki opor i taka niechec z Waszej strony?

Jako ze osobowosc mam dociekliwa, sugerujac sie Twoja wypowiedzia Slawku, zajrzalem na allegro w poszukiwaniu tego "pozbawionego kultury" Ryska, w celu odczytania jakie komentarze ów Nieszczesnik wystawia, oto co udalo mi sie odnalezc:

Rysiekkkk Allegro

I ku mojemu BRAKOWI zdziwienia, nie odnalazlem posrod komentarzy wystawionych przez owego uzytkownika UWAGA, ani jednego negatywa. I tu drogi Slawku odnajduje iz chyba to Ty kogos oczerniasz. Moze sie myle, nie chce wydawac sadow. Poczekam na Twoja odpowiedz.

Pozdrawiam
Jarek

GG: 3708469

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 20:49 
jestem tu nowy

hej ty rysiekkkk czy wiesz, że za pisanie takich wypowiedzi i uwłaczanie godności człowieka może się skończyć dla ciebie nieprzyjemnościami, a tobie to widać sprawia ogromną przyjemność skoro nawet nie potrafisz słuchać co do ciebie mówią nikt nie jest za wstrzymaniem budowy, każdy mieszkaniec z osobna powie ci że chcą abyś tę swoją śmieszną budowę przesuną o 400m przed konopnice a wtedy nikt nawet by palcem nie ruszył żeby to wstrzymać.... świadczy to jedynie o tobie że nie potrafisz słuchać i podejmować decyzji skoro taki "inwestor" jak ty nie przewidział konsekwencji swojego postępowania.
PS. tadekkkk nie zapominaj ze wielu mieszkańców gm. konopnica jet mądrzejszych od ciebie

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 20:55 
jestem tu nowy

Flooder pisze to specjalni dużymi literami MIESZKAńCY KONOPNICY NIE Są ZA PRZERWANIEM BUDOWY ELEKTROWNI PRAGNą TYLKO ABY ZOSTAłA PRZESUNIęTA PRZED KONOPNICę A TO ZALEDWIE 400M CZY TO TAK WIELE

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 20:57 

Potwierdzam pisanie pism do gminy obraźliwych ale są to czyny sprowokowane i winnym jest Gmina
2 lata wydawali decyzje o środowiskowych uwarunkowaniach której nie wydali . i wiele innych po których musiałem łyknąć żeby psychicznie dojść do siebie i w czasie takiego psychicznego załamania pisałem co o tym myślę Może nie powinienem .A czy administracja może ?
Czy jak na złodzieja powiem złodziej to go obrażam ,jak na głupka powiek kretyn to go obrażam .Czy jak piszę ze mieszkańcy są ........... to ich obrażam skoro mają urojenia nie poparte dowodami
ci wspaniali mieszkańcy dbający o środowisko mają śmieci w lesie i nad rzeką czy to jest normalne .
Czy normalne jest ze ta wspaniała gmina innym inwestorom proponuje budowę MEW a moja im się nie podoba ,czy nielegalne znaki są w porządku ,i wiele innych prowokacji

Ponownie wyjaśniam :

przesunięcie lokalizacji w górę rzeki to dodatkowe koszty budowy minimum 5 miliony zł
i to jest nie opłacalne bo na odsetki nie zarobi .
Kosztuje to 5 mil bo trzeba odmulić dolne stanowisko aby uzyskań spadek wody minimum 1.5 metra .Należy zniszczyć aktualny próg wodny który istnieje i zrobił zamulenie koryta rzeki .Administratorem i włascicielem jest RZGW nie ja zebym niszczył ich jazy bo mieszkańcom się nie podoba w tym miejscu .Liczą się fakty i stan aktualny jest jaz do remontu .
Co do następnych bzdur lokalizacji 200 m w duł rzeki to co to zmieni konkretnie proszę o argumenty .

żeby wyjaśnić te bzdury ja proponuję lokalizacje w kosmosie tam nikomu nie będzie przeszkadzać a tak zawsze znajdzie się ktoś kto coś ma do powiedzenia .Liczą się fakty mieszkańcy nie wydawają pozwoleń na budowę mieszkańcy nie są właścicielem i administratorem rzeki Warta
mieszkańcy nie ukończyli szkół z zakresu gospodarki wodnej zeby podważać autorytety pracowników RZGW ,KZGW i innych którzy w tym zakresie kończyli szkoły .Dupa jest od srania ,a administratorem rzeki jest RZGW .A jeśli mieszkańcy Konopnicy mają wiedze na temat gospodarki wodnej to ja jestem za wami powiedzieć tylko kiedy jedziemy do Poznania i zwolnimy tamtych pracowników ja wam pomogę zorganizuje transport wsparcie finansowe Grzegorza zrobimy dyrektorem i pozmieniamy wszystkie lokalizacje w zalezności od upodobań Grzegorza .
Wacka w Warszawie zrobimy dyrektorem KZGW .Troszke problemów będzie z kasą na zmiane lokalizacji ale poseł ziemi wieluńskiej nam da lub załatwi .

Ostatnio edytowano wtorek, 22 kwietnia 2008, 18:04 przez Rysiekkkk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 22:15 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Cytuj:
Flooder pisze to specjalni dużymi literami MIESZKAńCY KONOPNICY NIE Są ZA PRZERWANIEM BUDOWY ELEKTROWNI PRAGNą TYLKO ABY ZOSTAłA PRZESUNIęTA PRZED KONOPNICę A TO ZALEDWIE 400M CZY TO TAK WIELE

odrazu widac ze anonim niema zielonego pojęcia o budowie MEW czy wogole o iwestycjach :D smieszne zaledwie 400m .. to nie chata na wsi gdzie można ja przesunac o 400m ..te 400m to moze okazac sie 100krotnbie droższe albo niewykonalne .. ale szkoda mojego pisania jak juz Flooder pisał tu nieprzemowisz do rozumu ..dopiero wyrok Sądu i grube odszkodowanie otwiera oczy ..

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 00:16 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

anonim napisał(a):
nikt nie jest za wstrzymaniem budowy, każdy mieszkaniec z osobna powie ci że chcą abyś tę swoją śmieszną budowę przesuną o 400m przed konopnice a wtedy nikt nawet by palcem nie ruszył żeby to wstrzymać.... świadczy to jedynie o tobie że nie potrafisz słuchać i podejmować decyzji skoro taki "inwestor" jak ty nie przewidział konsekwencji swojego postępowania.

Anonim... (piekne imię - takie szlachetne w swej postaci) a podaj jakiś argument za tym ,żeby Inwestor elektrowni przesuwał swoją inwestycję 400m przed waszą wioskę??? 8O
Pewnie sadzisz ,że jak jest w tym miejscu to w waszej wiosce pozalewa wam zagrody w razie powodzi? I tak pozalewa :czy przesuniecie elektrownię 400m czy nie - to gdy przyjdzie powódz 100letnia na przykład - was pozalewa. A wiesz dlaczego? bo elektrownia zaprojektowana jest do tzw. srednich przepływów w rzece . Powiedzmy ,że u was jest to 20 m3/s. a jak wystąpi tam powódz to bedzie płyneło tam z 500m3/s. To teraz pomyśl Anonimie jak się ma te 20m3/s do tych 500m3/s? Przeciez to jest 25 razy wiecej! nie ma znaczenia ta Ryska elektrownia ...i tak - przy powodzi rzeka wystapi z brzegów i bedzie płynąc szerokim rozlewiskiem. Wiec po co ma ja przenieść 400m wyzej?!!!
Mozna to udowodnic Anonimie ,że wpływ tej Ryska elektrowni jest zaden przy takiej powodzi... Okaze sie na przykład ,że gdyby nie było tam elektrowni- to woda powodziowa bedzie o 3-5cm niższa niż gdyby tam była elektrownia...Przy wezbraniu rzeki o pozim 2-3 m te 5cm mniej nie ma zadnego praktycznego znaczenia. Natomiast w czasie suszy to ,że macie pole w sąsiedztwie elektrowni (w góre rzeki) uratuje wam plony i..tyłki :wink:. Wyscie mu powinni jeszcze skrzynke wódki postawić ,że wam te elektrownię z własnych srodków sasiedztwie buduje!!!
P.S. koledzy wybacza ,że się troche pultam , ale pierwszy raz w zyciu na anonim odpowiadam... :wink:

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 06:12 

Wielokrotnie tłumaczyłem powódź ludowi z wioski i powtarzam na forum
Modernizowany jaz według wytycznych z RZGW administratora rzeki Warta po przebudowie na mieć 30 % większą przepustowości fali powodziowej od obecnego .I każdy urząd to wam pisze w odpowiedzi na wasze bzdurne kretyńskie odwołania i tego nie rozumiecie .....................
skoro nie czytacie co piszą urzędy tylko macie swoje urojenia to jesteście .................... i szlak mnie trafia ze muszę wypowiadać się do k...............i tego nie rozumiecie strasznie inteligentni mieszkańcy

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 12:15 
jestem tu nowy

Drogi Ryśku, po co budować elektrownie w społeczeństwie w którym Ciebie i twojej inwestytcji nikt niechce?? Rzeka nie miesci się tylko przy deptaku w Konopnicy. Wybierz takie miejsce gdzie bedzie to tobie i społeczeństwu odpowiadało.

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 12:49 

Drogi dolar 16 sprzedam wam moją prace poniesione koszty na projekty i prace budowlane całkowicie po kosztach jakie poniosłem bez żadnego zysku .A wtedy zrobicie do woli nawet po uzgodnieniu z właścicielem progu w Konopnicy stary próg rozebrać jak tylko właściciel na to pozwoli Nie społeczeństwo mi wydało pozwolenia .Nie społeczeństwo jest właścicielem rzeki i progu wodnego
.Drogie kochane społeczeństwo bardzo was proszę o rozsądek i miejcie pretensje nie do mnie tylko do władzy .Zastanówcie się czy ktoś wam chodzi na podwórko i domu czy ktoś obcy ma prawa właściciela .
Blokujcie Urząd Wojewódzki ze pozwolił budować ,blokujcie starostwo powiatowe ze pozwoliło rzeke piętrzyć ,blokujcie regionalny zarząd gospodarki wodnej ze wydzierżawił mi ten próg w nieszczęsnej Konopnicy .A wy zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu a rzekomo jesteście tak wykształceni .

Dlaczego macie pretensje do mnie czy wy rozumiecie co robicie dlaczego nie jedziecie do Warszawy co wydała takie prawo ze wydawają pozwolenia bez zgody Grzegorza,Wacka i was A wy znaleźliście sobie kozła ofiarnego w mojej osobie
postawcie się w mojej sytuacji czy ktoś z was gdyby miał zainwestowane ponad 1 milion zł w tą inwestycje zrezygnował by tak bo społeczeństwu się nie podoba .
Które prawo mówi ze wy musicie wyrazić zgodę na budowę czy jak budujecie dom to pytacie się społeczeństwa czy wolno robicie tak jak ja składacie projekt i dostajecie pozwolenie na budowę
Gdyby prawo określało ze bez waszej zgody nie wolno budować to będzie super i ja jestem za wami
tylko musimy zmienić to popierdolone prawo Kochane społeczeństwo kiedy jedziemy do Warszawy blokować sejm żeby prawo zmienić

Ostatnio edytowano wtorek, 22 kwietnia 2008, 15:51 przez Rysiekkkk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 13:00 

Drogie wspaniałe kochane społeczeństwo Konopnicy Nie musicie mnie przekonywać żebym nie budował w tym miejscu przekonajcie RZGW

Nie ja tak robię bo mi się tak podoba to prawo tak określa i dyktuje zasady postępowania
Nie ja określam gdzie można budować tylko administrator rzeki Warty

Załączniki:
skan_001.jpg
skan_001.jpg [ 56 KiB | Przeglądane 10722 razy ]

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 19:13 
jestem tu nowy

cała ta wojna o nic, wystarczyło porozmawiać z mieszkańcami wyjaśnić zalety i ewentualne wady tej budowy. Większość ludzi nie wie jak to będzie wyglądało, według nich cokolwiek postawione w tym miejscu popsuje estetykę tego miejsca. Konopnica jest miejscowością wypoczynkową i wszyscy mieszkańcy i turyści którzy tu przyjeżdżają chcą żeby tak zostało. A pan inwestor nie zagwarantuje że ta elektrownia będzie wyglądała estetycznie. Dla niego to ma przynosić zysk nic innego sie nie liczy :x I jeszcze jedno Flooder inwestorzy to egoiści chodzi im tylko o zysk i większość żeruje na pracy innych wiec nie liczcie na szacunek :!:

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 19:52 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Rozumiem wiec ze Ty zyjesz z kradziezy?? Bo my chcemy zarabiac uczciwie raczej. Dla Was wazna jest ta literka D na tablicy rejestracyjnej, jak juz pisalem wyzej. Sprobuj odpowiedziec sensownie na zarzuty ktore stawialem wyzej. A co jesli innym ludziom przeszkadza smrod obornika u rolnikow? albo na polach? Znaczy ze bedziemy protestowac bo smierdzi??

Nie, a wiesz czemu, bo mamy swiadomosc ze ten SMROD jest niezbedny, abym mial ziemniaka, abym mial kielbase. Wy jednak nie potraficie zrozumiec, ze PRAD jest rowniez potrzebny, zebyscie WY mieli swiniaka, dojarki i inne a Wasi turysci SWIATLO. JEszcze troszke i bedziecie blagac inwestorow o budowe JAKICHKOLWIEK elektrowni...bo o kryzysie energetycznym w Polsce mowi sie od kilku lat nikt z tym jednak nic nie robi. Poczekamy...bedziemy sobie to przypominac...jak bedzie tzw "DRUGI STOPIEN ZASILANIA" i zgasnie Ci TV. Watpie czy masz swiadomosc ze nie tak dawno w Polsce juz tak bylo.

Co masz na mysli ZERUJE NA PRACY INNYCH?

Czy w wolnym kraju ktos zmusza pracownikow do pracy u kogokolwiek? Jesli uwazasz ze ktos Cie wykorzystuje w pracy ZMIEN prace czlowieku,m a nie mscisz sie na innych. ZERUJE? Rozumiem ze to ze inwestor zatrudnia ludzi i sprawia ze maja co do garnka wlozyc to ZER... no tak..rozumiem juz teraz skad takie anastawienie. Pewnie gdybyscie mieli prad za darmo na wsze czasy, a moze jeszcze jakby sie dochodu z elektrowni skapnelo troszke...sprzeciwu by nie bylo.

żal

Jarek

Jeszcze o jednej rzeczy zapomnialem, jesli jestes rolnikiem, czy keidy zmieniasz uprawe na polu DYSKUTUJESZ TO z innymi mieszkancami? A moze gdy zamiast swin chcesz miec indyki tez konsultujesz?? A gdy chcesz wymienic ciagnikj na nowszy tez spotykasz sie z innymi na wiecu?? Czy widziales czlowieku zeby mechanik samochodowy, lekarz, weterynarz, rolnik MUSIAL UZGADNIAC z innym mieszkancem czy bedzie naprawial samochody osobowe, leczyl tylko kobiety, a moze zapladnial tylko krowy bo swinie juz nie????????????????????

Problem polega na tym ze Polska i Konopnica jest tak samo nasza wlasnoscia jak i Wasza. Mamy do niej takie same prawa. Bez wzgledu na to czy produkujemy prad, czy hodujemy trzode. ROZUMIESZ TO?????????????????????????????? czy to moze zatrudne?????????

Jedz za granice zobacz rtoche swiata, zobacz jak sasiad z sasiadem potrafia sie cieszyc ze jednemu albo drugiemy sie udalo,m gdy przyjdzie podczas budowy i zapyta: "Moze potrzebuje Pan jakiejs pomocy?" Takiej bezinteresownej. Zwiedzilem swiata juz kawal. I wszedzie gdzie nie bylem Polak zawsze unikal Polaka. Mnie to wcale nie dziwi. WASZE JEST WASZE, NASZE JUZ NIE. Jesli takie macie tez nastawienie do turystow to ciekaw jestem kto tam jeszcze przyjezdza...jedno wiem na pewno z pewnoscia nie zawitam tam nigdy.

GG: 3708469

Ostatnio edytowano wtorek, 22 kwietnia 2008, 20:04 przez Flooder, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 19:56 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Luzik sam siebie nazwałes egoista bądź i lub mieszkańców Konopnicy
co wynika z twojej wypowiedzi
Cytuj:
Konopnica jest miejscowością wypoczynkową i wszyscy mieszkańcy i turyści którzy tu przyjeżdżają chcą żeby tak zostało

Nigdy nie byłem w Konopnicy nieznam tej miejscowości ale skoro piszesz jako mieszkaniec ze jest to miejscowość turystyczna czyli wy wszyscy Mieszkańcy jesteście EGOISTAMI I CZERPIECIE ZYSKI z turystów..
Czyli to jak wam wolno innym już nie?????

Cytuj:
I jeszcze jedno Flooder inwestorzy to egoiści chodzi im tylko o zysk i większość żeruje na pracy innych wiec nie liczcie na szacunek

Ta większość wpłaca ciężki haracz jakim są podatki i inne do skarbu państwa ktore to wam buduje drogi szkoły parki dla turystów etc..
Twoje myślenie nie pozostawia wątpliwości kim są owi mieszkancy Konopnicy ..

PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2008, 20:06 

.Flooder popieram jednak władza prosiła abym się nie denerwował i nie obrażał wspaniałych miłych mieszkańców i dlatego odpowiadam
Wspaniali mieszkańcy Konopnicy miejcie pretensje do gminy która wam nie pokazała wizualizacji obiektu taką wizualizacje mieli i mają od 2 lat .
Wizualizacje zrobiłem dla was mieszkańców i pracowników gminy przyjemności dla was kosztowała mnie 2 tys zł nie dla siebie bo umię czytać z projektów proszę iść do Wacka żeby pokazał co buduję lub Grzegorza widzieli i mają .
Strasznie jestem szczęśliwy ze mam zaszczyt tłumaczenia mieszkańcom to co buduję i strasznie mnie wkurwia i trafia szlak ze oni k.......a nie rozumieją co mówię ja i urzędy wydające pozwolenia .I jak tu się nie wkurwiać
Jak będziesz w gminie zapytaj dlaczego nie wyrazili zgody na przyjazd na moją MEW chciałem zorganizować autobus i pokazać wszystkim zainteresowanym jak wygląda MEW i jak pracuje

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1