Zwykle w sylwestra podsumowywałem fotowoltaikę, która miała być taka wspaniała w stosunku do wykorzystywania energii wody bez piętrzenia. Sporo o takim porównywaniu już tu napisałem i prawdę powiedziawszy przeszła mi ochota dalej o tym pisać. Już chyba każdy wie jak to jest z fotowolaiką, ostatnio, po latach, jest bardziej opłacalna niż była bo tanieje, co nie zmienia faktu że w czasach aktualności kwestii kilku użytkowników Forum ośmieszyło siebie skutecznie chcąc ośmieszyć "rower wodny". Szkoda, że tak działali bo teraz forum leży, aktywiści wspierani przez Administratora jak sądzę wstydzą się sami siebie i wolą być pochowani. Powtórzę hasło "Flooder gdzie jesteś?"
Opłacalność fotowoltaiki to jedno ale nie zmienia to faktu, że aby dorównać mocy elektrowni bez piętrzenia o mocy 1 kW musi mieć moc 8 kW bo przez 90% czasu "stoi" nic nie produkując.
W ciągu roku Admin zmienił grafikę strony ale nie ożywiło to nic a nic. Miejmy nadzieje, że nowa strona przywiodłą chociaż trochę klientów do firmy Admina ale jednak myślę, że jak ktoś chciał wydać pieniądz na OZE to wydał raczej na foto.
W ostatnim poście wpisałem stan licznika odsłon i wyszło, że ponad tysiąc odsłon tematu było, sporo, fajnie, mam satysfakcję, że to ja jakoś trzymam forum a nie niejaki Max, który chciał mnie pogonić. Podstępem albo raczej bezmyślnie zamykał forum i jakoś nikt inny się nie sprzeciwiał i nie zwracał mu uwagi. Sam zniknął będąc ostatni raz na forum półtora roku temu.
Powodzenia w Nowym 2021 Roku wszystkim życzę.
|