Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest wtorek, 17 czerwca 2025, 21:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2008, 22:06 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

No to tym lepiej dla Ciebie - jak jest plan!

Przy okazji powiedz tym "obroncom bobrów" ,że im piętrzenie wody na potrzeby elektrowni raczej nie przeszkadza... :wink: co innego z wałami powodziowymi... jak chłopcom z Konopnicy zrobia bezinteresownie w nich kilkadziesiąt dziur- to gwarantuje ,ze o 180% obróci się ich "troska" o te gryzonie...
A wtedy- pamietaj Rysiek!!! - Ty stań 'bezinteresownie' w ich (bobrów) obronie !... :wink:

PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2008, 22:38 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

lol

Nie dyskutuj z nikim, kto ma nad Tobą pół litra przewagi :D

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 13:50 
jestem tu nowy

czy postawienie gigantycznej budowli w centrum wsi uważa Pan za modernizację, nonsens

piomika gratuluje inteligencji i poczucia humoru

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 13:52 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

to niech Pani przejrzy fotogalerie na tym portalu..i wyjasni co rozumie po pojeciem GIGANTYCZNA BUDOWLA zatem?

Dzisiejsze elektrownie wodne o mocy do 300kw nie sa wieksze niz garaz samochodowy... wiec jak to jest z ta inteligencja???

Pozdrawiam
j.

GG: 3708469

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 14:05 
zaawansowany elektrowniarz

Cała budowla będzie miała rozmiary 66 metrów jaz powłokowy 40 metrów elektrownia 20 metrów przepławka dla rybek 6 metrów szerokośc rzeki 77 metrów wielkośc budynku MEW 70 m 2
aktualny próg ma szerokośc 77 metrów

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 15:26 
jestem tu nowy

piomik jaki ty pusty jesteś bez komentarza znikam z tego forum wy nie dyskutujecie wy sie wydzieracie na siebie :twisted:

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 15:29 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

janka napisał(a):
czy postawienie gigantycznej budowli w centrum wsi uważa Pan za modernizację , nonsens

piomika gratuluje inteligencji i poczucia humoru

To ja - droga janko gratuluję gratuluję inteligencji...i ...poczucia humoru... :?

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 15:34 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

luzik napisał(a):
piomik jaki ty pusty jesteś bez komentarza znikam z tego forum wy nie dyskutujecie wy sie wydzieracie na siebie :twisted:

Pa pa ...krzyż na droge...
Tak się dyskutuje z krzykaczami !... na argumenty!!!?... :wink: :mrgreen:

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 16:23 
jestem tu nowy

Ludzie z konopnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dajmy spokuj komuś kto chce dla nas lepiej nie gorzej,wały chce nadbudować wzdłóż brzegów (przecież już się drzewa pochylają) a wy dalej na niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zajmijmy się lepiej śmieciami,które wywalacie w lesie i ściekamy puszczanymi do rzeki.
Co do kontroli to powinni nasłać na wójta i zapytać ile mu dali po wykonaniu deptaka gdyż nagle zakupił ośrodek wczasowy w Załęczu (ciekawe za co???????????)
To,że dzięki nam załatwia swoje sprawy oznacza że jesteśmy dla niego tylko pionkami w załatwianiu swoich i tylko swoich interesów (nam rzuca coś na zadowolenie )!!!!!!!!!
JESTEŚMY NAIWNIAKAMI DURNIAMI DAJĄC SIĘ TAK WODZIĆ ZA NOS!!!
Ciebie Rysiu bardzo przepraszam że dałem się omamić i uczestniczyłem w blokadzie lecz wtedy nie rozumiałem o co w tym wszystkim chodzi.Reszta mieszkańców zaczyna rozumieć o co w tym wszyskim chodzi,że to nie dla ich dobra a dla dobra "WYBRANYCH"
przeciwników (pomysłodawców) jest tylko kilku m.i.n.jeden (niech zrobi najpierw porządek na swoim podwórku,następnie zmieni buty z gumiaków na pantofle a dopiero niech się bierze za politykę bo ja się na tym nie znam), inny(nieoficjalnie blokuje gdyż ma klienta na budowę MEW poniżej mostu a do czasu puki ty Rysiu robisz elektrownię to klapa) ,
jeśli będę coś wiedział (dowiem się)napiszę na forum i prawda wyjdzie na jaw
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LUDZIE NIE DAJMY SIĘ OMAMIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowano piątek, 25 kwietnia 2008, 06:02 przez lukasz9983, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 17:15 
jestem tu nowy

Nic nie rozumiem. Brałeś udział w blokadzie, teraz wyśmiewasz innych, którzy również brali udział.
Takiś cwany? Ujawnij się i powiedz im to prosto w twarz (Przewodniczącemu Rady i osobom, którym tak wymyślasz). Jakie masz dowody, że piszesz takie brednie? Przeczytaj dokładnie wyżej, co grozi za takie teksty rzucane na forum. Nie po to społeczność MEW zakładała tą stronę, by wyczytywać jak jakiś (...) wylewa tu swoje żale co do innych mieszkańców, bo guzik ich to obchodzi. No dalej, idź do prokuratury i zgłoś, że Wójt wziął łapówkę, że Przewodniczący Rady blokował, bo sam widzi w tym interes i idź powiedz prosto w twarz mieszkańcom, żeby podwórko posprzątali :mrgreen: Kup sobie worek treningowy i na nim się rozładuj. Nie chcę być w Twojej skórze, kiedy wyjdzie na jaw kim jesteś ;)
Jeżeli któraś z pomówionych tu przez Ciebie osób zdecyduje się zaskarżyć Twoją osobę, to nie myśl sobie drogi człowieku, że jesteś anonimowy. Kara grzywny lub pozbawienia wolności do lat 2. No chyba, że przedstawisz niezbite dowody, to wtedy sorki.

Ja się ulatniam, dziękuję jeszcze raz Flooderowi za wyjaśnienia dotyczące MEW. Czekam na dalszy rozwój sprawy z tą nieszczęsną inwestycją. Widzę, że teraz będą się tu rejestrować osoby chcące wylać swe żale jakie czują do innego mieszkańca czy władzy. Nie wiem, co im to da. Zanim kogoś oskarżycie, najpierw się 5 razy zastanówcie czy macie na to dowody.

Jeszcze słowo do zarządzających tym forum. Jeśli nie będziecie moderować postów i kasować treści niezgodnych z prawem czy po prostu tematyką forum, obniżacie tym samym jego poziom.

Pozdrówka.

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 17:37 

Sławek nie ulatniaj się ciekawe co piszą o was .
Co do ośrodka w Załęczu słyszałem ze wójt kupił ciekawe co pisze Łukasz ze po skończeniu budowy deptaka ????.Zbieg okoliczności OK?Łukasz jestem z tobą za prawdę co w oczy koli
A ten PZPR to przypadek moim zdaniem nie poseł który łatwi cofnięcie pozwolenia był w PZPR czyli sami komuniści pięknie .

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:04 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Sławek2008 napisał(a):
Nic nie rozumiem. Brałeś udział w blokadzie, teraz wyśmiewasz innych, którzy również brali udział.
Takiś cwany? Ujawnij się i powiedz im to prosto w twarz (Przewodniczącemu Rady i osobom, którym tak wymyślasz). Jakie masz dowody, że piszesz takie brednie? Przeczytaj dokładnie wyżej, co grozi za takie teksty rzucane na forum. Nie po to społeczność MEW zakładała tą stronę, by wyczytywać jak jakiś (...) wylewa tu swoje żale co do innych mieszkańców, bo guzik ich to obchodzi. No dalej, idź do prokuratury i zgłoś, że Wójt wziął łapówkę, że Przewodniczący Rady blokował, bo sam widzi w tym interes i idź powiedz prosto w twarz mieszkańcom, żeby podwórko posprzątali :mrgreen: Kup sobie worek treningowy i na nim się rozładuj. Nie chcę być w Twojej skórze, kiedy wyjdzie na jaw kim jesteś ;)

Ty "czerwony pająku" ludzi ( lukasza) tu straszysz! Wyszło szydło z worka o co wam biega: Wójt z Przewodniczącym w jedną trąbe dmucha...Mówisz ,że mu łapówki nie można udowodnic ? Ale ktoś te budowę drogi odbierał ...ktoś był inwestorem i ktoś powinien ponieść odpowiedzialność za fuszerkę... A odpowiedzialność za wieloset-tysieczne straty dla Gmny- to jaki to paragraf w KK-Sławek? i ... skolko lat za to dają?
Sławek2008 napisał(a):
Jeżeli któraś z pomówionych tu przez Ciebie osób zdecyduje się zaskarżyć Twoją osobę, to nie myśl sobie drogi człowieku, że jesteś anonimowy. Kara grzywny lub pozbawienia wolności do lat 2. No chyba, że przedstawisz niezbite dowody, to wtedy sorki.

Ile lat w takim razie grozi panu Przewodniczącemu za nielegalny protest i straty inwestora? No chyba bedac Przewodniczącym Gminy na prawie sie z lekka zna? Jak nie - to ma na etacie w Gminie prawnika.

Sławek2008 napisał(a):
Ja się ulatniam, dziękuję jeszcze raz Flooderowi za wyjaśnienia dotyczące MEW. Czekam na dalszy rozwój sprawy z tą nieszczęsną inwestycją. Widzę, że teraz będą się tu rejestrować osoby chcące wylać swe żale jakie czują do innego mieszkańca czy władzy. Nie wiem, co im to da. Zanim kogoś oskarżycie, najpierw się 5 razy zastanówcie czy macie na to dowody.

my tu Sławus jestesmy ludzie powazni... My nie wpadamy na czyjeś forum z oskarzeniami i grożbami z sądem... a po 2 dniach ulatniamy się z retoryką :tylko pamietajcie"zanim kogoś oskarżycie, najpierw się 5 razy zastanówcie czy macie na to dowody"

Sławek2008 napisał(a):
Jeszcze słowo do zarządzających tym forum. Jeśli nie będziecie moderować postów i kasować treści niezgodnych z prawem czy po prostu tematyką forum, obniżacie tym samym jego poziom.

W takim razie Admin musiałby wykasowac wszystkie twoje posty : nic się nie obroniło z Twoich żalów ... wszystko co pisałes okazalo sie nieprawda...
I wiesz co ; wiedzielismy to nawet nie zaglądają do Kopanicy? Doswiadczenie życiowe... :(
A jeszcze jedno: myslę ,że taki miłośnik prawa i kodeksu karnego- powinien poddać się karze a nie uciekac jak tchórz!
Ciekawe Rysiek czy znajda się organizatorzy tego bezprawia i czy zostana ukarani ?

Ostatnio edytowano czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:13 przez piomika, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:10 
jestem tu nowy

No wyczytałem, że mieszkańcom udało się postawić na swoim. Jak to teraz będzie Ryśku? Masz to posprzątać na własny koszt czy jak? Będzie w innym miejscu budowa czy rezygnujesz całkowicie?

Jeśli Łukasz ma jakieś zastrzeżenia, spostrzeżenia, dowody na przekręty, to śmiało. Niech działa w kierunku tego aby sprawy wyjaśnić i usadzić osoby, które jak twierdzi, były przeciwne budowie MEW, nie dla dobra turystyki czy zapobiegnięciu podtopieniom ale działając kierowały się osiągnięciem jakiś tam zysków w przyszłości. Jeśli uda się mu takie osoby usadzić, to ja też się będę cieszył. Ja mu tylko zwracam uwagę, tak jak Tobie wcześniej Ryśku, by nie pomawiać i nie obrażać. Powinni to robić moderatorzy tegoż forum lub admin, a nie ja. Ja nie dyskutuję kto komunista, kto nie. Chciałem tylko się dowiedzieć technicznych szczegółów tej budowli.

P.S. Dajcie linka do regulaminu, kto ponosi odpowiedzialność za publikowane tu treści?

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:23 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Sławek2008 napisał(a):
No wyczytałem, że mieszkańcom udało się postawić na swoim. Jak to teraz będzie Ryśku? Masz to posprzątać na własny koszt czy jak? Będzie w innym miejscu budowa czy rezygnujesz całkowicie?

A ja wyczytałem ,że sie nieudało. Ujawnisz sie ,żeby cie Rysiek do sądu o odszkodowanie podał. Ja bym wam na miejscu Ryska nie odpuscił tego odszkodowania.

Sławek2008 napisał(a):
Ja mu tylko zwracam uwagę, tak jak Tobie wcześniej Ryśku, by nie pomawiać i nie obrażać. Powinni to robić moderatorzy tegoż forum lub admin, a nie ja. Ja nie dyskutuję kto komunista, kto nie. Chciałem tylko się dowiedzieć technicznych szczegółów tej budowli.

P.S. Dajcie linka do regulaminu, kto ponosi odpowiedzialność za publikowane tu treści?

Prestań pajacowac facet. Prokurator jest od tego.Napisz doniesienie do prokuratury ,że Cie od kłamców i 'czerwonych pajaków' na forum internetowym wyzwano(?)...

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:33 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Sławek2008 napisał(a):
Niech działa w kierunku tego aby sprawy wyjaśnić i usadzić osoby, które jak twierdzi, były przeciwne budowie MEW, nie dla dobra turystyki czy zapobiegnięciu podtopieniom ale działając kierowały się osiągnięciem jakiś tam zysków w przyszłości. Jeśli uda się mu takie osoby usadzić, to ja też się będę cieszył.

A co to ma za znaczenie? Jakies "szlachetne" pobudki tu wyciągasz! Swiadomie złamano prawo i narazono na straty inwestora. Koniec .Kropka. Paragraf i... do sądu!.

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:37 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Odpowiedzialność za pisane texty ponosi piszący .. coś słabiutko z tą znajomościa Prawa u ciebie !!! lukasz9983 dobrze myśli bo tam o nic innego pewnie nie chodzi ...chłopstwo się zorientowało w końcu ile można zarobić na tym i teraz szaleją ..tylko wy mieszkańcy tej miejscowości Musicie sobie Uzmysłowić to ze to nie urzędnik zapłaci w razie cofniecia pozwoleń Ryskowi i może nawet milionowe odzszkodowanie tylko WY bo z waszych pieniążków będą płacić ..Każda decyzja która sie uprawomocni a jest bodajże 14 dni na to jest decyzją ważną i cofniecie takiego pozwolenia nawet znajdując błędy urzędnicze czy inne administracyjne nie cofa od odpowiedzialności KK jak i KC .

Ja w takiej sytuacji domagałbym sie wszystkich poniesionych kosztów oraz strat w postaci produkcji z tej MEW liczac lata z pozwolenia wodnoprawnego ..
ta "wieś" zbańczy jesli do tego doprowadzicie..
Rysiek zrobiłbyś interes roku.. :D

Nie dyskutuj z nikim, kto ma nad Tobą pół litra przewagi :D

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 19:34 

Witam Przewodniczącego Rady Gminy Sławka 2008
Na ręke mi był wasz protest i miło ze postawiliście na swoim .Przypomnij sobie moje zadowolenie na blokadzie i uśmiech jakoś nie płakałem Dziękuję za protest nie legalny .
Gdzie wyczytałeś ze mieszkańcy mają racje i nie odpowiedzą za protest .
Sławku posprzątać to są koszty większe od zaczęcia prac i są aktualnie liczone w milionach złotych na które zostałem narażony .Nigdy nie widziałem 3 milionów w gotówce
a będzie okazja .Przypomnę jeszcze wiesz ze mogłem to sprzedać za 600 tys to pomyśl Sławku i mi to się nie opłacało .
I jescze jedno jeszcze ani grosza nie zapłaciłem za wykonane prace które nie zostały skończone czyli wykonawce naraziliście na koszty jaka szkoda ?? O swoich kosztach spomniałem wyżej .
Sławku porozumienie podpisałem ja ale ja nie budowałem tylko wykonawca i jego raraziliście na straty nie mnie zapamiętaj .
Ja nie miałem prawo decydować za wykonawcę o wstrymaniu budowy .
Gdybym ja budował to jaki problem było wjechac w nocy jak blokady nie było a wykonawca czekał do rana i dobrze zrobił .
Jeśli napisze ze jesteście naiwni to was obrażę przepraszam .

Ostatnio edytowano czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:14 przez Rysiekkkk, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 19:39 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Rysku tak jak mowilem, decyzja do NSA i pozamiatane. Mieszkancy to moga postawic sobie szope na ogrodku wobec decyzji Urzedu Wojewodzkiego. Nie ma rady ze wygrasz :) Bo nie ma zadnych podstaw zeby tej elektrowni tam NIE budowac :)

GG: 3708469

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 19:56 
jestem tu nowy

Sławek2008 napisał(a):

Pozdrówka.

jestem za ryskiem i będę stał za nim murem do końca aby tacy jak ty mogli użyć worków treningowych

PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:01 
jestem tu nowy

No gratuluje inteligencji elektrowiczom. Wskażcie mi miejsce, gdzie napisałem, że jestem przewodniczącym albo, że jestem osobą, która brała udział w blokadach :mrgreen: No i niestety żadnej miny nie widziałem :(

Za mało czytaliście w szkole i nie umiecie interpretować tekstu ale to już wasz problem. Ale chociaż można się pośmiać. :mrgreen:

Dobra ja spadam, bo mam lepsze zajęcia niż użeranie się z Wami na tym forum. Szkoda czasu na pisanie bo Wy i tak wszystko na swoje kopyto przerobicie.

Adios.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1