Przyjrzyj się jakim sposobem budujesz tematy ,nabijasz sobie gwiazdki,rajcują cię? Znasz opcję "edytuj post"?
Gratuluję "rozczochranej logiki" "...szukam informacji na temat turbinek.." ,gdzie 3 strony w 1/2 są w temacie a w drugiej części oblodzeniom,sryz. W dziale turbiny szukajcie info o śryżu ! wykrzycz WIELKIMI literami,jak uczyniłeś to z tym temacie.
P.S. Jak żeś taki dociekliwy, to spójrz na godziny i minuty moich odpowiedzi i ich kolejność.
"....zwana też turbiną Ossberger..." a co to jest? Mam do sprzedania turbinę Hydrolink,Mawel.

,napisz kilka postow z zapytaniami /gwiazdek przybędzie/ to ci powiem czy to Kaplan lub Francis.
W obu tematach przestaję "bredzić" mało co miałem ci zaproponować "garażową" dokumentację do banki..... na ten siur i spad :
http://margonet.info/mewka/ wirnik banki jest na 5m i łyka max. 100l/s ,przeliczyło by się na max 300-400 litra z napływem typu rainfeinstaina...
Używałem tego jako przenośnego hydrogeneratora, agregat spalinowy wydawał mi się "nietaktowny" - być w temacie i na skraju parku
narodowego turkotać.
W w/w temacie założonym prze szam, szukajcie info o turbince 100-300 l/s w myśl jeden temat wywołuje inny - skrajnie odległy
Pa,