No tak też myślałem âŚ
Ze nic niema na ten temat w PW .Sam już próbowałem cokolwiek znaleźć i zero jakiejkolwiek wzmianki na ten temat.. A to bardzo źle moim zdaniem..
Jednak wielu z nas robi to samo co mewka powyżej mnie i uważam to za przynajmniej Naganne.
Może ktoś na prawie ochrony środowiska się zna .. może tam jakieś zapisy są.. choć wątpię..
Liście i odpadki organiczne jeszcze bym przetrawił , jakoś środowisko dawało sobie z nimi rade przez tysiące lat , ale żeby przewalać śmieci typu butelki , reklamówki itp.. na to mojej aprobaty nigdy nie będzie .I żeby ktoś mnie tu czasem opacznie nie zrozumiał nie jestem jakimś chorobliwym ekologiem , ale żal mi tych ludzi i ich głupoty .
Jeśli są tacy jak wędkarze , przechodnie itd. Co idąc nad brzegiem jakiegoś cieku , jeziora wrzucają tam co popadnie to takie firmy jak Mewki z założenia Ekologiczne powinny się przyczyniać do usuwania tych że śmieci.
Nie przypadkiem wymieniłem Wędkarzy jako pierwszych bo to niewiększe świntuchy nad wodą ..opakowań po robakach wyciągam dziennie dziesiątki! Choć dodam że pewnie nie wszyscy aby kogoś nie skrzywdzić.
âŚPS ..przepławek to się domagają ale żeby zadbać o środowisko zabierając to co przyniosą nad wodę ..i nie chodzi o złowione okazy ..
Pozdrawiam.. i zachęcam do dyskusji.