Dobra Suse chcesz nas/Greka Alberta Nowego, Mpoplawa, E-11, Szama,Lukasza82/ koniecznie wciągnąć w dyskusję a ponieważ intencje masz szlachetne /podkręcenie tego forum/ więc masz za swoje

- znów włączam się do dyskusji
[quote:7fb6cc2d3a="suse"]A ja jak zwykle swoje 3 centy: panowie wg. waszych akedemickich rozważań wynika ze na jeziorze przepływowym jest inna rzędna na wejsciu cieku w zbiornik a inna na wyjściu.[/quote:7fb6cc2d3a]

Poproszę o cytat -gdzie tak napisaliśmy?
[quote:7fb6cc2d3a]Dewagując dalej to woda w doprowadzalniku płynie "górą" i nie ma znaczenia spadek podłużny dna.

A ja tam na prawie 2 km mam ta sama wysokość rzędnych i kaczeńce w rowie porosły.
Różnice ciśnienia słupa wody mamy chyba raczej za piętrzeniem a nie przed.
Czy rozmawiamy o objętości,powierzchni czy długości zasięgu tzw. cofki w korycie cieku?[/quote:7fb6cc2d3a]
Oczywiście że mówiliśmy o długości zasięgu cofki w korycie rzeki/ cieku/ .Długość kanału dolotowego nie ma nic wspołnego z długością cofki
Ale nie dlatego piszę, żeby pogłębiać dyskusję akademicką / choć ja w terminie zjazdu byłem na konferencji naukowej na pewnym uniwersytecie

/.[b:7fb6cc2d3a]Prawdopodobnie byłeś Suse na zjezdzie TRMEW.
Stąd moje pytania ;[/b:7fb6cc2d3a]
!. Jakie zmiany lub propozycje zmian szykują się w statucie TRMEW? Czy przypadkiem nie idzie to w kierunku grupy producenckiej czy nie daj Boże jakieś spółki z.oo?
2.Czy padały propozycje zmiany składki tak aby więcej ludzi przyciągnąć do stowarzyszenia?
3.Czy brak kworum nie był wynikiem wygórowanej ceny za 3-dni zjazdu / za 650-750zł można spędzić tydzień w miejscowości wczasowej/ ?
Pozdrawiam.Piomika