Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 22:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 14:51 
jestem tu nowy

Od roku obserwuję jakościową zmianę strony z profesjonalnej na
bardziej zabawową, widać po ogłoszeniach, uciekli poważni inwestorzy i
starzy wyjadacze tematu. Dyskusję opanowali mili pasjonaci, ale to
przedszkole, rok temu była szkoła średnia jak tak dalej pójdzie będzie
żłobek-też potrzebny ale mam wrażenie że niezamierzenie witryna
wymkneła się z pod kontroli.Szkoda.
:?

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 15:41 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Syl- nie piszę tego z powodu jakiś kompleksów :mrgreen: ale czy mógłbyś zacytować pseudonimy tych starych wyjadaczy tematu?
i dlaczego wsród nich nie ma Ciebie - Syl (chyba ,że zmieniłeś ksywkę)
Może się mylę , ale większość uczestników forum ma nastawienie roszczeniowe: otworzę stronę i znajdę [b:5cd1d04b2e]gotowy[/b:5cd1d04b2e] przepis prawny, [b:5cd1d04b2e]gotowe[/b:5cd1d04b2e] rozwiązanie problemu, [b:5cd1d04b2e]gotowy przepis na sukces[/b:5cd1d04b2e]. Może jeszcze będziemy informowali o gotowych lokalizacjach ?
A z drugiej strony [b:5cd1d04b2e]nic [/b:5cd1d04b2e]- [b:5cd1d04b2e]zero[/b:5cd1d04b2e] uczestnictwa w forum, [b:5cd1d04b2e]zero[/b:5cd1d04b2e] porad lub dyskusji - nawet tej z jajem na poziomie żłobka/ lub szkoły średniej jak ktoś potrafi?/
Chciałbyś drogi Syl'u profesjonalnego forum k.... z twoimi 2 (słownie;dwoma) postami na tym forum?
To Ci odpowiadam ; albo se robisz z nas jaja i celowo to kręcisz,
albo masz nastawienie roszczeniowe, żeby Cię wyedukować na tym forum / i tu masz rację starzy wyjadacze maja w d... dzielenie się wiedza bo ona kosztuje jesli nie w złotówkach to w czasie , straconych nerwach i tzw.doświadczeniu życiowym/
I dlaczego ktoś ma się tym dzielić skoro nie otrzymuje nic wzamian
Czasami chce się paru osobom na tym forum sprostować dziwne pomysly w styl sławnego art.35 prawa wodnego.Bo człowiek ma swiadomość ,że to bzdura i pare osób na forum może mieć przez to szum informacyjny i łudzić się ,że ktoś wynalazł "cudowne panaceum " w przepisach.
Ale zaraz potem przychodzi refleksja - [b:5cd1d04b2e]po co?[/b:5cd1d04b2e]
Dam przykład pierwszy z brzegu; niejaki [b:5cd1d04b2e]KAWA[/b:5cd1d04b2e] alarmował nas ,że chce wykonczyc go finansowo PZW a Gmina podatkami.Coś tam mu podpowiedzieliśmy,wsparliśmy Gościa!!!.
Czy dał łaskawie jakąś odpowiedz jak załatwił sprawę?
[b:5cd1d04b2e]Czy wogóle dał łaskawie jakąkolwiek poradę w międzyczasie na jakikolwiek temat???!!![/b:5cd1d04b2e]
Nie sądzę ,żeby to forum było kiedykolwiek profesjonalne w przyszłości i nic tu nie pomoże Admin/ musialoby być w formule zamkniętej , dla tylko
sprawdzonych (jak?) uczestników /
I dlatego pozostaje nam czytanie postów :mrgreen: nawiedzonych takich jak Adam ,ja i inni i często na tematy :mrgreen: o tzw d.....Maryny.

Ale nie chcę Cię zniechęcać Syl'u - [b:5cd1d04b2e]spróbuj to zmienić!!![/b:5cd1d04b2e]

Piomika

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 16:11 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Tak się zastanawiam w czym ci "mili paskonaci" przeszkadzają starym wyjadaczom? Przecież forum oparte i tak jest na wiedzy i doswiadczeniu tychże wyjadaczy, a jeśli ktoś odszedł z forum to tylko dlatego że nie chciał aby ktoś inny czegoś od niego się nauczył ZA DARMO :!:

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 20:40 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Kuklik_ar był błąd w adresie mail'a. poprawiłem go . Zajrzyj na p.w.

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 20:53 
zaawansowany elektrowniarz

Piomika! Popieram! :lol:
W100% 8O :lol:
Adam M.

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 21:06 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ale co Adam ? :D
To, że opie....... Syl'a :mrgreen:
czy to ze koresponduję na p.w. z Kuklik_ar'em :wink:

Pozdrawiam Cię Adaś i cieszę się ,że się nie obraziłeś.

Piomika

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 21:14 

Logikę!, Argumentację popieram! Zdrowy rozsądek popieram!
Samą prawdę piszesz przecież. 8O
Możemy się przekomarzać, bo właśnie kupuję, właśnie obliczam, właśnie załatwiam i właśnie będę uruchamiał.
Jak WŁAŚNIE BĘDĘ EKSPLOATOWAŁ już uruchomioną, to po prostu zaproszę, a jak czegoś nie będziesz rozumiał, to pokażę i wytłumaczę.
Potem to tłumacz jej, że nie może działać! :lol:
Pozdrawiam Adam M.

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 21:26 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

:D Ok. Adam- trzymam Cię za słowo.... :D

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 23:41 
jestem tu nowy

No i odezwało się towarzystwo wzajemnej adoracji. Jest was parę osób co
piszecie na każdy temat, nie mając nic do powiedzenia. Zaśmiecacie to
forum. Gwiazdki macie właśnie za d...maryny. Jest tyle miejsca w
internecie na takie pierdoły, ale musieliście uprzeć się na Gościa z
Bydgoszczy.
Za darmo polecam cire.pl, ale LITOŚCI nie zamieszczajcie tam swoich
postów bo wystraszycie ostatnie zródło informacji.
Obiecuję więcej was nie denerwować.Sorry.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 maja 2005, 00:10 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

:D Ależ drogi Syl'u nie uciekaj!!!!
[b:8235adf160]Na tym" konkurencyjnym" forum też masz tyle do powiedzenia co tu?!?![/b:8235adf160]

No nie , sądziłem ,że tak wybitny krytyk problematyki MEW napisze jednak pare sensownych postów i da przykład jak powinno wyglądac
wzorcowe forum i psanie na nim?
Łudziłem się także ,że podasz drogi Syl'u pare pseudonimów tych "poważnych inwestorów i starych wyjadaczy".
Ale widocznie z pamięcia u ciebie coś nie tak albo masz słomiany zapał.
Jeden z takich[b:8235adf160] wybitnych wyjadaczy jak ty[/b:8235adf160] ( 2 posty w dorobku) popełnił własnie przed chwilką wybitny post na temat - rozkręcający te forum- o znamiennym tytule [b:8235adf160]" DUPA". [/b:8235adf160]
Wybitna postać - ma bracie elektrownie i nawet chce sprzedać.Możesz se z nim podyskutować.Ja nie mam nic przeciwko temu!!!!
Myslałem że ,przestaniesz wreszcie" podglądać to forum od roku" i dasz przykład własciwego kształtu jakie powinno mieć to forum.
[b:8235adf160]Sąsiadkę z naprzeciwka też podglądasz od roku!!! [/b:8235adf160]Może warto przy najbliższej okazji zapytać ją co u niej słychać. Nie masz odwagi , wstdzisz się , czy[b:8235adf160] może podnieca cię ten konspiracyjny styl[/b:8235adf160].
Ponoć tylko szczury uciekają z tonącego statku. Ale kapitan.....
[b:8235adf160]Krytykować łatwo - gorzej napisać coś sensownego- prawda Syl[/b:8235adf160]
I nie picuj ,że nie będziesz tu zagladał- będziesz na 100% tylko pod innym psedonimem.
To po co się oszukiwać Syl, może jednak lepiej pokazać klasę i napisać jakiś sensowny post.
Masz rację-[b:8235adf160]tylko trzeba ją najpierw mieć[/b:8235adf160]

Mimo wszystko -pozdrawiam. Piomika

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 maja 2005, 00:47 

Siedzę przed kompem i zastanawiam się gdzie można znaleźć aktualne akty prawne. Wydawałoby się , że na stronach sejmu, gdzie są publikowane. Zarzuca mi się, że to śmietnik staroci.
TO CZEMU SEJM TAKIE BUBLE DAJE?
Gdzie są te "dobre"?
Wiem, że burdel prawny w tym kraju to rzecz normalna.

Jak ktoś był na stronach Sejmu, to tak jak ja, mógł wyczytać , że to zbiór OPUBLIKOWANYCH aktów prawnych. Publikuje się tylko UCHWALONE.
Są też takie, które zostały UCHYLONE. Wiele jest w postaci UJEDNOLICONEJ (zawiera późniejsze zmiany).
Zakup zbioru uaktualnionych aktów wobec tempa ich zmian jest często zakupem starocia.
Dopuszczam możliwość robienia błędów. To ludzkie.
Jeżeli tacy znawcy jak syl i albert wiedzą lepiej, to niech się podzielą źródłem swej wiedzy, a nie robią odnośników personalnych. Jak mają rację to z wdzięcznością przyjmę pouczenie.
Rzućcie perły swej wiedzy i mądrości!
Czekam i myślę, że nie tylko ja.
Adam M.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2005, 02:09 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Witaj Syl - a nie mówilem , jednak podglądasz to forum .Otak póznej porze? :mrgreen:
Może coś skrobniesz sensownego bo na tym konkurencyjnym forum to skrobąłeś ledwo jeden pościk :mrgreen: sprawdziłem :mrgreen:
To jak specjalisto od MEW i dyskusji na poziomie Politechniki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2005, 18:07 
jestem tu nowy

Piomika na jakiej podstawie MYŚLAŁEŚ że "przestanę wreszcie podglądać" to forum, nic takiego nie obiecałem, widocznie myślenie nie jest twoją mocną stroną. Nie bądz zarozumiały nie dla twoich postów tu zaglądam.
Forma twojej kontynuacji na moją delikatną krytykę musiała cię
zaboleć, udowadniasz tym że czujesz się winnym prowodyrem ekipy
odpowiedzialnej za schodzenie na psy.

Tytuł: adam
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2005, 19:33 

Do Adama i nie tylko.
Ciągle szukasz winnego,teraz to wina sejmu i bubla,ja nie powiedziałem że to śmietnik.Wejdz do pałacu po wizycie barbarzyńców a też zobaczysz śmietnik, ty go zrobiłeś.
Co będzie jak pętając się po sieci trafisz na edykt królewski dotyczący młynów wodnych? zaraz pochwalisz się przed Muzykiem(71 postów) że jako zaawansowany elektrowniarz masz gwiazdki nie od parady.
Co do pereł to nie ma problemu, te na twoim poziomie też za darmo,tylko dlaczego mam robić komuś krzywdę, za inne trzeba zapłacić,nie jest to złośliwość,za ostatnią ekspertyzę prawną zapłaciłem 25tys zł i są tacy co z tego korzystają. Masz pytania chętnie pomogę.

PostNapisane: wtorek, 24 maja 2005, 19:41 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

[quote:38623a5451="syl"]Od roku obserwuję jakościową zmianę strony z profesjonalnej na
bardziej zabawową, widać po ogłoszeniach, [b:38623a5451]uciekli poważni inwestorzy i
starzy wyjadacze tematu[/b:38623a5451]. Dyskusję opanowali mili pasjonaci, ale to
przedszkole, rok temu była szkoła średnia [b:38623a5451]jak tak dalej pójdzie będzie
żłobek[/b:38623a5451] :?[/quote:38623a5451]
Tak jest Syl -żądasz profesjonalizmu i powołujesz się na" poważnych inwestorów i wyjadaczy tematu" ale sam zajmujesz nam czas Twoją opinią co ja myślę i o czym ja myślę. To takie interesujące i profesjonalne??? Dla nas obu może tak! ale dla innych użytkowników forum?
Zaglądasz tu nie dlatego ,że masz jakiś problem ( bo o niego nie pytasz)
nie dlatego ,żeby się coś uczyć czy studiować- bo to nie studia, tylko ciekawi Cię co nowego słychać na forum "Kujawskich"
Mnie i innych zresztą też .Jednych praktyka, drugich Kasia , trzecich łożysko, czwartych art35 i co w tym złego?
Faktycznie pojechalem Cię trochę ostro ale było to parę minut po durnowatym poście niejakiego Vodnika. Później zastanawiałem się ,czy nie chciałeś "zadebiutować" na forum tylko nie miałeś konkretnego tematu.
Tak wogóle to skoro emocje już opadły- to może coś napiszesz o sobie lub interesującym Cię temacie.
Szkoda było by Cię było "stracić". Więc jak będzie?

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2005, 19:43 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Drogi Sylu, jeżeli uważasz, że posty niektórych forumowiczów Ci nie odpowiadają to po prosu ich nie czytaj! W ogóle nie musisz tu zaglądać. O co Ci chodzi? Zorganizuj swoje forum i z postami będziesz mógł robić co chcesz, kasować, blokować itp. użytkowników wywalać z forum....., opieprzać, dawać żółte i czerwone kartki, jeżeli tylko ktoś zboczy z góry założonej, jedynej słusznej drogi.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 maja 2005, 01:02 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Witam wszystkich. Dawno juz mnie tu nie bylo, ale dzisiaj na ambicje wjechal mi Sasza :) i postanowilem znalezc chwile na przejrzenie tematow. Ot zagladam w pierwszy, a tu co?? Jakis wyjadacz stary Syl pojezdza po forumowskiej braci.

Nie omieszkam sie wypowiedziec w temacie.

Wiec drogi Syl'u czy jakkolwiek sie to nie odmienia. Kazde jedno forum, ma na swoim celu dostarczenie (za okazaniem dobrego serca przez forumowiczow) okreslonych informacji, porad, rad i wskazowek. Niestety tak jak Piomika doskonale zauwazyl, informacja dzisiaj to pieniadz i to ze jeszcze nawet jej odrobiną ludzie chca sie dzielic to tylko ich duchowa laska. Na tym forum byc moze i nie ma WYJADACZY, choc nie wiem co to dla Ciebie znaczy...moze jak ktos ma elektrowienke 5MW?? A moze jak ma ich z 20??? Otoz nie...moim zdaniem na tym forum sa bardzo ciekawi ludzie, ktorzy w odroznieniu byc moze od CIebie znajduja czasem chwile by oderwac swoj umysl od codziennej walki z urzednikami, przepisami etc., obejrzec przyjemny wygaszacz ekranu, przeczytac ze komus dzisiaj przybylo w rzece wody i cieszyc sie razem z nim...bo dla siebie nie jestesmy konkurencja...nie konkurujemy tez z zadnym innym forum i gdybys zechcial zauwazyc...od roku...pojawilo sie tu wielu uzytkownikow...MNIEJ lub BARDZIEJ WYJEDZONYCH. Jedni zagladaja tu zeby pomarzyc, inni by podzielic sie swoimi problemami, a jeszcze inni zagladaja tu....no wlasnie... po co??? Moze bezcelowo?A moze szukaja tu kamienia filozoficznego?A moze chcieliby znalezc tu cos w rodzaju ksiazki ADAMA SLODOWEGO zatytuowanej "Zbudujemy za CIebie elektrownie od A do Z?" OTOZ NIE......to forum...sluzy temu izzarejestrowaniu tu uzytkownicy dziela sie ze soba tym czym chca, i w takiej formie w jakiej chca.

Mysle ze w kazdym zawodzie, wykonywanej pracy, bez wzgledu na jej powage...musi byc chwila relaksu, smiechu, zartow....jesli masz odmienne zdanie, prosze bardzo masz do tego prawo, mozesz zawsze wejsc na forum PZW, albo Samoobrony? Tam byc moze sa lepsi specjalisci...anizeli tu.

Nie chce mi sie wiecej pisac. Wobec powyzszego, chcialem byc moze przeprosic za ironie...i BRAK PROFESJONALIZMU...ale uwazam ze zacnie przesadziles....i wielu forumowiczom tutaj naleza sie przeprosiny...jesli spytasz komu?? ODPOWIEM:

Lukaszenowi, Adminowi, Bogasowi, Piomice, Saszy, Adamowi i wielu wielu innym ktorych nie musze chyba wymieniac...

Z pozdrowieniami

j.w.

GG: 3708469

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 maja 2005, 01:54 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

P.S. Piomika rzeczywiscie stales sie ostatnio bardzo nerwowy i pojezdzasz po calej linii :P Przeczytalem tu wszystko od mojej ostatniej obecnosci..spokojnie ;) Bo pomysla zes jest Hannibal :) choc nie ukrywam ze niektore Twoje posty...przysporzyly mi nielada smiechu :P

Pozdrawiam wszystkich.. i prosze o spokoj, bez zlosliwosci, ironi :mrgreen: to forum dla wszystkich szanujmy sie przyjaciele.

Pozdrawiam wszystkich

ze stolicy Wielkiej Polski :)

GG: 3708469

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 maja 2005, 02:47 

PRZECZYTAŁEM, ALE NIE WSZYSTKO ZROZUMIAŁEM.
Bardzo mi zależy, aby jednoznacznie stwierdzić - NIE SZUKAM WINNYCH.
Wypowiadam się, jak wielu innych forumowiczów i podaję to, z czym się zetknąłem. W moim wieku już nie mam wielu złudzeń.
Nie reprezentuję postaw roszczeniowych.
Nie żądam od forum recepty na wszystko i to z gwarancją.
Dopuszczam błędy (w tym własne).
Staram się formułować myśli w tonie - zastosowanie tego czy innego rozwiązania, zgodnie z moim doświadczeniem, ma lub nie ma sensu.
Staram się nie pisać - jesteś głupi, masz wszy i nie ma ci kto tego powiedzieć! (takie stare powiedzonko ludowe).
Nie widzę niestosowności w moich zachowaniach, jeżeli już, to lżę rozwiązania techniczne lub logiczne a nie twórców tych rozwiązań.
Mam wątpliwości
Mam pytania.
Mam kilka różnych doświadczeń za sobą.
Zdobywam nowe.
Uważam, że każdemu wolno.

Co do ekspertyz - Jeżeli ktoś potrzebuje takowej z dziedziny, w której ( nie tylko ja tak uważam ) jestem profesjonalistą - to służę pomocą. Wcale nie musi być aż tak droga.
Budowania i prowadzenia MEW dopiero się uczę (jak wielu tutaj).
Informacje "że tylko debil może napisać coś takiego" zamiast " twoje informacje zawierają błędy polegające na..." przyjmuję z łagodnym zdziwieniem połączonym z odrobiną niesmaku.
Pozdrawiam Adam M.

P.S. Powstrzymam się od przemyśleń. Będę podawał wyłącznie fakty możliwe do sprawdzenia. Tylko po co komu wtedy forum. Dział ogłoszeń powinien wystarczyć.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 maja 2005, 10:28 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Adaś - tym razem masz Ty 100% racji (i nie piszę tego dla lukru czy lizania d... :D ) I rób poprostu swoje.

Fooder - no nareszcie !!!
w 200% SIĘ ZGADZAM i uważam za ważny głos w dyskusji o kształcie (czy pozimie) tego forum.
Syl nie musi nas przepraszać.Wystarczy ,że się włączy w to forum.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1