Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 17:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 29 kwietnia 2005, 01:47 
Site Admin
Site Admin

W związku z dużą ilością pytań na temat.....

1. aby wkleić zdjęcie na forum, to zdjęcie musi być umieszczone gdzieś na www. są do tego różne strony które oferują darmowe umieszczanie zdjęć, jeśli trzeba wystarczy nadesłać mi mailem fotki to umieszczam na serwerku i gra.
2. jeśli zdjęcie jest już gdzieś w sieci to wystarczy link to zdjęcia. prawy przycisk i "Kopiuj adres obrazja" lub prawy przycisk i "właściwosci" i tam odzukujemy link.
3. na forum podczas pisania postu klikasz na "Img", wklejasz link, klikasz ponownie na "Img", wygląda to n.p. tak:
[code:1:d7b3127870][img]http://www.mew.pl/foto/link-do-obrazka.jpg[/img][/code:1:d7b3127870]

PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 10:57 
zaawansowany elektrowniarz

dla zalogowanych userów ?! Kiedy zmieniona zostanie strefa czasowa na EET?
Admin z jednej strony chce rozwoju fory a z drugiej "zmusza" do zakładania darmowych www i zapychania skrzynek spamem
:twisted:
Ileż zbędnych operacji (czas)!!!!

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 11:04 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Suse- jeśli chodzi o strefę czasową to możesz zmienić ja sobie sam, wchodząc w "Profil" i ustawiając czas (GTM + 2 hours)

I nie ma co tak opieprzać Admina za jego dobre serce i darmowe forum?!
Pamiętaj Suse , że w perspektywie jest zlot w Bydgoszczy....
Prawda, Admin? :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 11:51 

Mam kilka postów do których chciałbym załączyć foty moich rozwiazań : turbina kaplana – odlew wirnika, dla narka – wirnik peltona ; dla gumowego pomysłu – alternatywny prototyp, do literatury mew klika skanów z mojej biblioteczki (za które inni chcą kasiorę), etc.
Jeszcze mam chęci uczestniczyć i ew. rozwijać forum , lecz jeśli ma się to odbywać kosztem gufnianych reklamówek i zapychaniem skrzynki e-mailowej wolę sobie darować i pozostać przeglądającym forum.Tym bardziej iż mam czas regulowany aurą (budowa mew-ek) lub udręką z urzędasami.
Jeżeli bezpośrednio umieścisz załączniki to: mniej pracy dla admina i szybsze dojście do interesujących materiałów (chyba że lubisz przeinstalowywać IE i co rusz skanować system przed trojanami).
Droga zaproponowana przez admina (nie opieprzam go ) jest pokrętna i przydługa.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 12:13 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ok. Suse-na technice komputerowej to ja się nieznam i nie wypowiadam.
Na pewno mnie (i nie tylko) interesują bardzo foty Twoich rozwiązań i literatura.Oczywiście nie wiedziałem i nie domyślałem się do czego potrzebny jest Ci szybki dostęp do forum. Teraz wszystko jasne!

Ja tylko podpowiedzialem Ci ustawienie czasu - bo sam zmieniałem a Admin codziennie (chyba- bo znów komuś podpadne- tym razem Adminowi :mrgreen: ) na forum nie bywa?
Na wszelki wypadek pozdrawiam Ciebie Suse i Admina ( :mrgreen: )

Piomika

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 16:24 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

darmowy serwer do zdjec to http://www.xs.to wystarczy zaladowac na serwer kliknac next na nastepnej stronie pojawi sie kod ktory nalzy wkleic do tresci wiadomosci i juz gotowe ... bez zbednego zakladania konta jest calkowicie za free :D

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 16:40 

Radek czy jest coś w świecie za darmo?! Łączysz się z kompem gdzieś w świecie,otwierasz porty dla przesyłu fot i pozostawiasz swoje namiary w sieci i na ich serwerze (i to jest cenne), no chyba że masz ip dynamiczne.Po łączności z twoją propozycją jest próba instalacji antyspryware,komunikaty"twoje łącze jest obciążon,najprawdopodobnie masz szpiegujące oprogramowanie..." i natępuje próba przekierowania przeglądarki. Jeżeli stosujesz mozille,opera,firefox otrzymasz komunikat :przepraszamy usługa dostępna za pośrednictwem IE ...". Ja tam czekam na admina 8)

Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 maja 2005, 16:52 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

[quote:82fc451a5c="suse"]Radek czy jest coś w świecie za darmo?! Łączysz się z kompem gdzieś w świecie,otwierasz porty dla przesyłu fot i pozostawiasz swoje namiary w sieci i na ich serwerze (i to jest cenne), no chyba że masz ip dynamiczne.Po łączności z twoją propozycją jest próba instalacji antyspryware,komunikaty"twoje łącze jest obciążon,najprawdopodobnie masz szpiegujące oprogramowanie..." i natępuje próba przekierowania przeglądarki. Jeżeli stosujesz mozille,opera,firefox otrzymasz komunikat :przepraszamy usługa dostępna za pośrednictwem IE ...". Ja tam czekam na admina 8)[/quote:82fc451a5c] za free jest np ta grupa dyskusyjna nie instaluja sie zadne szpiegi, wirusy itp ... serwer ktory podalem jest takze jest za free oni robia sobie takimi dzialaniami reklame ...

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 maja 2005, 08:29 
Site Admin
Site Admin

suse, jak już pisałem, na dzień dzisiejszy możesz nadesłać mi fotki mailem to umieszcze je na www i potem na forum. Opcji samodzielnego wgrywania plików na chwile obecną nie ma. ja bede miał chwile to zmajstruje skoro tak wam na tym zależy.

Co do Twoich obaw przed netem to polecam sprzętowy (nie softwareowy) firewall.

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 maja 2005, 19:07 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

[quote:eb32ad8e71="suse"][b:eb32ad8e71]Mam kilka postów do których chciałbym załączyć foty moich rozwiazań : turbina kaplana – odlew wirnika, dla narka – wirnik peltona ; dla gumowego pomysłu – alternatywny prototyp, do literatury mew klika skanów z mojej biblioteczki (za które inni chcą kasiorę), etc.[/b:eb32ad8e71]
[b:eb32ad8e71] Jeszcze mam chęci uczestniczyć i ew. rozwijać forum , lecz jeśli ma się to odbywać kosztem gufnianych reklamówek i zapychaniem skrzynki e-mailowej wolę sobie darować i pozostać przeglądającym forum[/b:eb32ad8e71].Tym bardziej iż mam czas regulowany aurą (budowa mew-ek) lub udręką z urzędasami.
Jeżeli bezpośrednio umieścisz załączniki to: mniej pracy dla admina i szybsze dojście do interesujących materiałów (chyba że lubisz przeinstalowywać IE i co rusz skanować system przed trojanami).
Droga zaproponowana przez admina (nie opieprzam go )[b:eb32ad8e71] jest pokrętna i przydługa.[/b:eb32ad8e71][/quote:eb32ad8e71]

No właśnie , co dzieje się Suse w temacie umożliwienia Ci publikacji Twoich rozwiązań i literatury.Czy sprawa utkneła gdzieś? bo jeśli tak, to przesyłam Ci Suse na prywatną wiadomość mój adres mail'owy , gdyż ja naprzykład i (myślę ,że nie tylko) jestem Twoimi przemyśleniami bardzo zainteresowany. A dwa tygodnie na publikację informacji w dobie internetu to trochę przydługo....

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2005, 15:30 

Moje stanowisko określiłem wyżej.Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1