Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest niedziela, 15 czerwca 2025, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: kosmici II
PostNapisane: piątek, 11 marca 2005, 00:28 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Nie często się odzywam, ale i mi ciśnienie skoczyło, więc nie zdzierżę i powiem, iż ...... wszyscy macie rację. Nie będę powtarzał tego co piszecie, ale to wszystko ciągle mało i miejsca by brakło, gdybym chciał użyć wszystkich epitetów co do naszych "oprawców".
Mój pierwszy dokument związany z MEW ma datę 2001 i myślę ,że koło czerwca zakończę formalności.,
Najgorsze jest to, iż z naszego utyskiwania nic nie wynika, może kilku "większych"z nas znalazłoby kontakty "na górze" wśród posłów i to my zaczęlibyśmy"lobbować" i pokonali to dziadostwo ich własną bronią.
Jest nas w końcu kilku(set) i może warto by było naprawdę zadbać o własne interesy. Ja wiem, iż sił i czasu brakuje, ale są wśród nas osoby wygadane i operatywne, więc może ktoś .....?
Służę pomocą i własną, skromną osobą.
Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 marca 2005, 01:11 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Witam..
Tak generalnie przyznam ci rację..Czas wziąć sprawy w swoje ręce..
Lecz z doświadczenia wiem, iż większość tych najbardziej pyskatych gaśnie, jak co, do czego przychodzi, znam to z autopsji..
Ale czemu nie można spróbować szukać poparcia, przecież wybory za pasem..?
Zróbmy jakąś ankietę i jazda do przodu..
PS. GG Ten temat trzeba koniecznie rozwinąć
Pozdrawiam

Nie dyskutuj z nikim, kto ma nad Tobą pół litra przewagi :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 marca 2005, 08:50 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

poparcie napewno znajdziemy oni teraz tak mili będą nawet do dupy wejdą i smród ich nie wzruszy i co dalej przecież to co mówią i robią to dwie rózne rzeczy jeśli taki kosmita to pod odpowiedzialnoscią karną by oswiadczył że prawo zmieni to ok ale najpierw prawo wyborcze trzeba zmienic .
Ja na kosmitów nie głosuje bo to przedstawienie teatralne jest a ci co głosują to widzowie i oklaski dawają a jak się cieszą jak te same mordy widzą .

Jak macie pomysły to pomoge (nadzieja matką głupich ???? ale liczyć na coś zawsze czeba albo się załamać )

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 marca 2005, 20:29 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Witam kolegów,jak widać poczytność nie najgorsza za to odzew niewielki.Nie szukałbym szczególnego poparcia wśród partii politycznych, w końcu zielona energia jest zgodna ideologicznie z założeniami każdej partii i tu zwłaszcza przed wyborami chętnych do poklepywania po plecach w zamian za głosy nam nie braknie.Myślałem raczej o jakimś społeczniku patriocie, który by potrafił jakieś pismo sklecić, odwołanie czy ustawę zaskarżyć,nie znam się na tym, więc o taką osobę chyba chodzi. Nie chodzi o zakładanie nowego związku, którego prezes z naszych składek postawi sobie wille w Konstancinie :? Zawsze przecież możemy zrobić "ściepe"na papier i cartridge do drukarki dla naszego ochotnika, a piwo i golonkę postawimy ,jak się spotkamy :)
Polityków nie traktowałbym w kategorii"świńskie ryje", to po prostu ich interes"bizness is bizness Winnetou",w końcu każdy z nas miał kiedyś wybór i mógł iść w politykę :) .
Ale jak już wszyscy postawimy te swoje elektrownie i będziemy obrastać w piórka ,nikt z nas nie będzie chciał być skubany przez władze ,która z np 5% za dzierżawę będzie chciała 20% bo ma budżet dziurawy i brakuje na bilecik do USA(w I klasie).
Myślę ,iż faktycznie czas na zmiany, może choć na chwile wyłączyć te liczniki kW/h co nam w duszy grają i pomyśleć, że nic nie jest na zawsze i że ktoś nam kiedyś kurek zakręci albo upaństwowi (chyba się zagalopowałem :) Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 marca 2005, 23:29 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Piwo i golonka! To kuszące!

Jednak bardziej cenie swoje zdrowie psychiczne nad przyziemności.

Podziękuję, choć jestem ponoć wygadany - w końcu handlowiec...
Pozdrawiam!!!
Ł.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 marca 2005, 08:53 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

to co robią politycy to nie biznes to złodziejstwo przestępstwo a tylko dlatego bo to zorganizowana grupa przestępcza z imunitetem i ochroną MO ,UOP ,wywiadu za nasze pieniądze to są nie karalni

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2005, 23:55 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ja myślę, że nie ma potrzeby się wogóle stresować.
Ktoś Mądry powiedział ( i to chyba już w antyku ), że polityka jest zbyt mądra, żeby się nią zajmować i jednocześnie zbyt głupia, aby się nią przejmować.
Społeczeństwo nasze jest jescze zbyt niedojrzałe i znów nam demokratycznie wybierze jakichś bohaterów reality show albo nawet innych skazanych prawomocnym wyrokiem, więc nie ma się co ścierać.

A tak na marginesie, macie jakieś newsy na temat MEW towarzysza S. Florka :?: :?: :?: Jestem niezmiernie ciekaw...
Zdrowia życzę, zwaszcza psychicznego...
Ł.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2005, 01:15 
zaawansowany elektrowniarz
zaawansowany elektrowniarz

Czy pamiętacie sukces Partii Przyjacół Piwa?
Może coś podobnego zrobić?
Warunek członkostwa - rozpoczęcie starań o postawienie MEW na pewno zaowocowałby aktywnością "partyjną".
Pozdrawiam Adam M.

Strefa czasowa: UTC + 1