Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 00:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 10:17 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Czy ktoś otrzymał zgode na budowe MEW na podstawie zapisu w planie gminy "" istniejąca zapora przewidziana jest do modernizacij i remontu "
Gmina twierdzi ze budowa MEW wykracza poza zapisy w planie ale wyda zgode jeśli wcześniej inna gmina na podstawie takiego zapisu wydała .
Zmiana planu zagospodarowania to okres minimum rok .
Jeśli ktoś miał taki przypadek to zapłace za znalezienie dokumętów i zrobienie kopi .
0602154920

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 15:47 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Nie odpowiem Ci konkretnie na zadane przez Ciebie pytanie ale gdzies spotkałem zapis dotyczący budowy MEW ża '....budowa MEW nie jest sprzeczna z planem zagospodarowania gminy...." nie było napisane że budowa MEW jest zgodna z planem tylko zapis widniał nie jest sprzeczna z planem była to odpowiedź mądrej gminy na budowe MEW. Nie wiem czy znajdziemy w Polsce gmine która miała by konkretny zapis w swoim planie o budowie MEW,jak przypomne sobie i znajde te papiery to podeśle . Mam też problem z planem chcemy kupić tylko część działki od rolnika i mimo że kupujemy od prywatnej osoby gmina musi wyraźić opinie a bez planu zagospodarowania przestrzennego nie jest podobno możliwe zrobienie podziału działki, może ktoś na forum miał podobny przypadek i wie jak to załatwić lub obejść :twisted: .Gdybyśmy kupowali całość to nie ma problemu można to zrobić na podstawie studium ale jak tylko część to niestety .

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 16:47 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

Z pewnością może być to zapis "nie jest sprzeczne z planem zagospodarowania" ja tak mam, i skoro nie jest sprzeczne to jest zgodne :mrgreen:
Pozdrawiam wszystkich nowych na szlaku :D
Grzegorz

PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 19:59 
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz

o

Strefa czasowa: UTC + 1