szam napisał(a):
anders napisał(a):
widze ze watek powoli zwalnia.
wiec oczekujac na wiesci od Narka nalezy powoli podsumowac.
wiekszosc propozycji to informacje o ogloszeniach ,ktore juz wisza na necie.najczesciej niewielkie młyny w zlym stanie technicznym ,w urokliwym polozeniu i chyba z niewielkim potencjałem ,ktory mozna by okreslic mianem "na potrzeby wlasne"
znalazly sie tez wskazowki ,do ktorych sam wczesniej juz dotarłem oraz 2 pomysly godne uwagi(ale o tym w odrebnym poscie)
dziekuje bardzo wszystkim,choc wydaje sie ze wymarzona lokalizacja nie pojawiła sie.)
D Cz. A co sie dziwiesz, chcesz lokalizacje za gruszki na wierzbie. Podpisałbyś umowę , że wypłacisz 10% przychodów z produkcji energii elektr. o ile kiedykolwiek i ktokolwiek wybuduje MEW na wskazanej lokalizacji? Oczywiście z zastrzrzeżeniem, że nie ma przeszkód prawnych do wybydowania MEW na wskazanej lokalizacji. Jesli tak służę paroma adresami.
Pozdrawiam Szam
Drogi Szam
jak mogłbym zrobic cos rownie nie roztropnego i podpisac umowe in blanco ,ze bede wyplacal 10 procent od energii ktorej sam nie bede produkowal .
wezmy na ten przyklad ze wskażesz mi miejsce ,sam tam cos postawisz a ja zobowiazany umową twojego pomyslu jeszcze bede ci doplacal 10%,,,powiem jedno niedorzeczność.
juz rozmawialem z jednym z czlonkow forum nad mozliwosciami zabezpieczenia transakcji i choc doszlismy do wnioskow ,ze jest to nie proste ,zawile a nawet ocierajce sie o ryzyko ,to nikomu nie przyszlo do glowy podpisywanie umowy in blanco. pomysł na zabezpieczenie to np.umowa,kaucja,oplata w wysokosci 10% rocznej produkcji za rok z gory.
jak wspominalem szukam osob ,ktore same nie maja zdolnosci inwestycyjnej ale maja wiedze o lokalizacji.
co do tych gruszek na wierzbie....(wkurzaja mnie takie teksty:) zakladasz a priori ze moja propozycja jest nieuczciwa ,nie ładnie.
mysle ,ze w oparciu o filozofie "ja nie mam nic ty nie masz nic ale razem mamy tyle by postawic fabryke" zbudowano nie jeden dochodowy interes.
widzisz ,szukam nie tylko wyjatkowych miejsc ale i nietuzinkowych ludzi .
jestem kompletnie pozbawiony uprzedzen, odkompleksiony i zawsze na poczatek zakladam dobra wole ludzi, moze dla tego mi sie powodzi::)))