Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest niedziela, 15 czerwca 2025, 10:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 16:03 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Serdeczne dzięki Bogas!
W poprzednim poście utarłes mi nosa za nieróbstwo.
A teraz wiem gdzie skierowac swe kroki. Myślę, że możnaby podziałac wielokieunkowo, co? Tu i tam poszukac.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 września 2004, 21:26 
zaawansowany elektrowniarz

Odpowiedż dla e-11. Z Funduszu Dotacji Inwestycyjnych, z którego korzystałem dotacja wynosiła 25% kosztów kwalifikowanych netto. Po zakończeniu inwestycji i przedłożeniu Raportu Końcowego oraz Wniosku o wypłatę dotacji, kasę przelewają na konto w ciągu 60 dni. A co do pytania ile tej kasy było - ZA MAŁO !!!
Z ostatniej chwili - kontakt do firm, które zajmują się przygotowaniem wniosków o unijną dotację na poziomie 60% kosztów :
061 848 12 59 Poznań ; 056 4649642 Grudziądz. Trzeba liczyć się z tym, że robią to baardzo komercyjnie.

Odpowiedż dla Lukaszena: Właśnie tak. Jeżeli złapałeś "syndrom MEW"
/choroba bardzo zakażna i ptaktycznie nieuleczalna ala można z tym żyć/
to nie masz wyjścia, trzeba się brać za robotę. Okres jesienno - zimowy jest bardzo dobry na załatwienie biurokracji.
Sukcesów.
Cze.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 10:20 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

dlaczego dyskusja się skończyła ?? nic dalej nie będzie ?? co z tymi eurosami bogas ?? dostałeś drugą MEW ??

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 10:49 

Sprawa w toku. Czekam aż pan Minister złoży podpis na wniosku o dzierżawę jazu. Czekam już drugi miesiąc ale wiadomo, że biedaczyna zapracowany. Niedługo kończy się kory.. wróć - kadencja więc jest tyle pilniejszych spraw.

Cze.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 10:52 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Myślisz że nowy minister bedzie miał czsas na takich jak my. Najpierw będzie musiał zapełnić koryto. Może sami założymy partie 8) .Albo przyobiecamy swoje głosy jakiejs parti która poprze nasze sprawy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 11:09 

Świetny pomysł ! Wodza już mamy. Sz.Pan Oseł Sebastan bigbrader Florek jak słyszałem zamiaruje budowę MEW w ścisłym rezerwacie przyrody. Takiego lobbysty na trzeba!!!

Cze.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 11:17 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Ciekawe jak by do niego sie zwrócił z projektem społecznym odnośnie uproszczenia/uregulowania spraw związanych z MEW tylko na to potrzeba chyba 100 tys podpisów. Ale może facet wogóle cos zrobiłby w tym temacie .Można by zadać mu jakiegoś gwoździa,zobaczymy co odpowie, musi mieć jakąś strone internetową zaraz będę szukał.
Znalazłem jest tutaj http://www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/084.htm
ale ci nasi posłowie to bieeeedottty aż żal patrzeć ,ale w oswiadczeniu majątkowym nie ma nic o tereniae nad rzeczka pewnie to pomówienia no chyba że żona coś tam kombinuje :twisted:

Tytuł: do bogasa
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 17:26 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

wszystko trzeba z ciebie wyduszać :) z jakiego programu pojechałeś ?? 2.4 na inwestycje w ochrone środowiska ?? 2.5 promocja przedsiębiorczości ?? czy 3.4 dotacje dla mikro firmy ?? jle ci zwrócą ?? czy kazali ci wpisać dotację do dochodu ?? jak mocno kręcili nosem zanim ci podposali zgodę ?? z jakim dokumentem był największy problem ??

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2005, 00:50 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

O Florku to ja pisałem na forum jakieś 3 miechy temu, a wyczytałem to w "Angorze". Myślę, że dla tych Posłow - Osłow - Nierobów kontakt z aktywnymi m. in. zawodowo ludźmi jest niezwykle stresogenny, dlatego zajmują się tylko swoimi końcami ryja. Najważniejsza jest dla nich statystyczna odległość od niego do krawędzi kortya.
Najlepiej jesli wynosi -3 cm. Nie będą trwonić swojego jakże cennego czasu na takich oszołomów jak MEW-owcy, przykro mi.
A to, że na podpis p. Ministra czekasz tyle to potwierdza moje zdanie o Władzi miłościwie nam panującej. Czasami wydaje mi się, że jestem anarchistą. Bardzo często się tak dzieje, np. pozwolenie na budowę powinno się otrzymać w ciągu max. 2 miesięcy, a w realu czasami czeka sie nawet 6.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2005, 15:53 

Niniejszym odszczekuję co zlego pisałem o jego ekselencji eminencji etc etc Panu Ministrze. Tylko dwa miesiące czekania i już mam !!! /promesę dzierżawy/ Jednak to ludzkie panisko.
Jeszcze tylko promesa od W.Sz.Pana Prezesa URE, zrobienie w międzyczasie kosztorysu / koniecznie zawyżonego/ i można składać wniosek.

Panie mpoplaw - celuję w SPO WKP dział 2.3.

Postanowiłem tę biurokrację zlecić agencji konsultingowej.
Z grudniowego terminu składania wniosków - duuużo większa połowa została odrzucona /pomyłka o 1 grosz, przecinek nie w tym miejscu i po ptakach/

Jako ciekawostka: u Urzędzie Wojewódzkim zero problemów. Fajne laski.
Dzisiaj dzwonię, że mam promesę dzierżawy o laska mi mówi, że w takim razie w poniedziałek mogę przyjść po decyzję -pozwolenie na budowę.
Chyba się z nią umówię :wink:

Cze.

Tytuł: do bogasa
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 09:13 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

a byłby to duży problem ze skanować prawidłowo wypełniony wniosek i przesłać go biednemu początkującemu choremu na MEW, który w dodatku potrzebuje funduszy bardziej niż turbina wody :?: mogę się odwdzięczyć super wygaszaczem ekranu z młynem wodnym linka podałem w dziale -> nie na temat -> wygaszacz ekranu

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 23:35 
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Masz Człowieku kupę farta!
A to, że czasem trafi sie na fajne laski nawet w urzędzie, to nawet ja wiem. Jeśli się nie umówisz, to staję w kolejce :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1