Zdaje mi się ,że Willi "pije" do nas Grek
Kto Go [b:fe32421ac8]"pojedzie na ostro"[/b:fe32421ac8] ja czy Ty?
Dobra , niech będzie ,że tylko do mnie (

Willi ookreśl się -więcej odwagi) więć coś tam skrobne.....
[quote:fe32421ac8="willi"]bardzo szanuje wszystkie wypowiedzi , ale myślę że niektórym z piszących woda sodowa do glowy odbija , i możecie o tym pisać na forum - mam na myśli wasze komentarze , ale jak staniecie przed wyboram kupna liczanika jaki proponuje (narzuca) energetyka to i tak go kupicie -= bo to jest jasne że możecie popisać na forum o waszych pretensjach . . [/quote:fe32421ac8]
Dyskusja zawsze jest teoretyczna. Ty przecież też nigdy nie napiszesz "załatwiłem sprawę praktycznie - dałem łapówkę Iksinskiemu lub mam wujka w energetyce. I też się zastanawiam po cholerę sie w tą dyskusję teoretyczną włączam skoro sam zainteresowany p.Mieszala5- się nie włącza. Odpowiedz jest prosta - masz rację ,chyba z nudów niż z wody sodowej

a może z szacunku dla tych co mają czas ,żeby coś skrobnąc na tym forum.
[quote:fe32421ac8]Właśnie kupiłem A 1500 do mojej elektrowni i cieszę się że ENEA w moim rejonie bez problemu go akceptuje .
Powód wymiany [b:fe32421ac8]jest oczywisty[/b:fe32421ac8] Zakłady Energetyczne przygotowują się do odczytów satelitarnych , a tradycyjne liczniki nie mają takiej możliwości [/quote:fe32421ac8].
Łącznik sterowany też Ci wcisneli za 50000zł...nie-ale pewnie próbowali.Energetyka może se pozłocić przewody jak ma na to ochotę tylko czemu cudzym kosztem.Czy gdzieś jest podstawa prawna ,że odczyt licznika ma być drogą satelitarną.MEW 20 kW i odczyt satelitarny.....
[quote:fe32421ac8][b:fe32421ac8]Szkoda że na forum częściej wypowiadają się teoretycy a tak mało praktycy , ale ci drudzy staraja się utrzymać MEW-y w ciągłym ruchu [/b:fe32421ac8][/quote:fe32421ac8],
[b:fe32421ac8]Znów muszę się z Tobą zgodzić .No własnie szkoda ,bardzo szkoda,że są zajęci utrzymaniem MEW w ciągłym ruchu już od paru miesięcy a co niektórzy dłużej.[/b:fe32421ac8]Ciężko jest wygospodarować 15 min na jakiegoś skromnego poscika typu "cześć co słychać".

Zawsze myślałem,że elektrownie pracują w automacie-Teoretycznie tak -ale praktycznie?
Bogas i pare innych ksyw (których nie pamiętam , ale ten "gagatek"

mi wyjątkowo zalazł za skórę) wejdzie na forum i owszem ale na komentarz brak czasu bo mewki ich potrzebują.
[quote:fe32421ac8]bo lepiej kupić np. licznik A 1500 za 3000 tys netto niż stać bez produkcji 3 miesiące , a potem po wielu śmiesznych dyskusjach i tak go kupić .
Dlaczego ??? [color=red:fe32421ac8]bo Energetyka to nie rozkapryszony szukacz Mew tylko powążna instytucja która nie może sobie pozwolić na naciąganie przepisów i indywidualną interpretacje .[/color:fe32421ac8]Dlaczego nie było buntu o koncesjach - bo nic to by nie dało , wszyscy właściciele MEW po prostu zapłacili 600 zł i klepia prodykcje dalej , bez szemrania .
[b:fe32421ac8]zobaczcie że praktykanci mający MEW-y piszą o rozwiązaniach technicznych , ale nikt nie dyskutuje o prawach Energetyki ,[/b:fe32421ac8] bo to jest jasne - mają z niej wyraźne wpływy na konto[/quote:fe32421ac8]
Naprawdę tak sądzisz?
I wszystko jasne!
Ale nie był bym sobą , gdybym nie napisał ,że teoretyczny wykład o mocy biernej Greka dał mi więcej niż twoja praktyczna rada o zaworach motylkowych i odkurzaczach , których prawdopodobmie nigdy użytkować nie będę.
Pozdrawiam .Piomika