Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 11:17

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 19:13 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Witam
Zrobiłem album. Pięć zdjęć weszło. Kolejne nie chcą. Rozmiar ok. 400 kB. Co zrobić żeby wklejały się? Po dodaniu zdjęcia ekran zostaje na biało..
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 23:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Powinno działać, może to wskazywać na problem z połączeniem internetowym lub przeglądarką.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 11:04 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Witam
Ale poprzednie zdjęcia wessało bez problemu. Tamte miały 100-300 kB, te do 500 i nie idzie. Ja używam Mozilli - to może stanowić problem?
Pozdrawiam
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 13:01 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Mozilla nie stanowi problemu, może jakiś firewall albo antywirus ci coś blokuje?

Limit z strony galerii jest 1024kB i rozdzielczość 2048x2048.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 13:41 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 01:00
Posty: 765
czy zdjecia byly obrabiane, bo czasami plik ma rozszerzenie JPG lub jpg lub JPEG


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 08:55 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 19 września 2004, 01:00
Posty: 436
Lokalizacja: Dolnosląskie
Gdzie można obejrzeć te zdjęcia bo nie mogę się do nich dokopać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 10:03 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 01:00
Posty: 765
http://mew.pl/coppermine.html zjedz na dol ostatnio dodane zdjecia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 19:09 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
e-11 napisał(a):
Gdzie można obejrzeć te zdjęcia bo nie mogę się do nich dokopać.


A na przyszłość - pod postem Max'a są ikonki Profil, PW, Email i link "Fotogaleria" o ile użytkownik taką założył :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 22:30 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Hej
Już wiem gdzie był problem. Rozdzielczość miałem wyższą. Zresztą nadal nie wiem jak ją zmienić na mniejszą. Jutro spróbuję w tym pogrzebać. jest 22.28 Na rano muszę oddać zestaw zakichanych instrukcji do obsługi wielkiej oczyszczalni. Zakichanych bo ten co je sprawdza nie ma za bardzo pojęcia co dociera do obsługi i trzeba pisać w sposób który każdy zawodowiec od razu wyśmiewa.. Ale każdy Polak jest przecież najlepszym lekarzem, politykiem , ekonomistą, itp. A niektórzy wiedzą wszystko o oczyszczalniach...
Pozdrawiam.
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 8 stycznia 2008, 19:08 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Programem do obróbki zdjęć, photoshop, irfanview (darmowy), xnview, gimp (rewlacyjny i darmowy). Większość programów które dostajesz z aparatem cyfrowym mają opcje zmniejszenia rozdzielczości i przeskalowania zdjęcia na mniejsze. Proponuję nie więcej niż 1200 pixeli do galerii www i nie więcej jak 800 pixeli bezpośrednio na forum.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 18:32 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 20 stycznia 2005, 01:00
Posty: 285
Lokalizacja: Piła MEW Gryfice rz.Rega
max1 zakładka resize w infranview ,
na marginesie na tych zdjeciach niedopatrzyłem się scianki szczelnej ! oj mam nadzieje ze zrobiłeś ... ?

_________________
skype praktykant897
WP hydroenergia1

Nie dyskutuj z nikim, kto ma nad Tobą pół litra przewagi :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 11:46 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Hej
Dzięki za info. I za porady :) Ścianki nie ma. Dobrze widziałeś. Ujęcie jest zaprojektowane na bardzo gruubej płycie dennej, ze specjalnym zębem w dnie. Opór dna zapobiega przesunięciu i obrotowi ujęcia.Tak jest taniej niż ścianka.
Spróbuję jeszcze wrzucić najbliższym czasem :) zdjęcia kanału. I dalej nic nie ma... Budynek elektrowni będzie budowany teraz najbliższymi miesiącami. Metodą studni zapuszczanej :) Też ciekowostak - też bez larsenów. Taniej dużo.
Pozdrawiam
Maciek
PS. ZNacie kogoś kto potrafi wyliczyć mi parametry Francisa? I ma na zbyciu coś na pokrywę wirnika 130 cm średnicy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 24 stycznia 2008, 19:23 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Hej
Widzę że zamieściełm zdjęcia o zbyt dużej wielkości - ełny limit i kolejne nie wchodzą. Czy mogę je jakoś zdalnie zmniejszyć, czy muszę wykasować istniejące i dopiero wklejać te same w gorszej rozdzielczości, żeby zmieścić nowe?
POzdrawiam
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 24 stycznia 2008, 23:26 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
W sumie nie ma wiekszego problemu moge ci zwiekszyc limit jesli chodzi o pojemnosc. Tak to jedynie usuwać i wgrywać zmniejszone.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 stycznia 2008, 10:20 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Hej
To ja poproszę grzecznie o limit. Jestem uwalony czasowo totalnie i nie bardzo mam czas takie zmiany niestety...
Następne zdjęcia będą dużo mniejsze :)
Pozdrawiam
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 12:06 
Offline
młody elektrowniarz
młody elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 marca 2006, 01:00
Posty: 74
MAX za fotoreportaż z budowy należy Ci się forumowa nagroda Pulitzera :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 16:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Masz drugie 10MB :)

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 19:32 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 309
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Dzięki
Teraz będą mnijesze - na dłużej wystarczy. I dzięki za nominację :)
Spróbuję trochę zdjęć z remontu turbin dołożyć też - nie wiem czy moje metody napraw i rozwiązania są najlepsze, ale zawsze są. Tylko czasu...
Pozdrawiam
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL