Małe Elektrownie Wodne - Forum społeczności

Małe Elektrownie Wodne w polsce, forum, serwis, automatyka, sterowanie, projekty, turbiny, turbina, kaplan, franciss, montaż, konsultacja, portal
Teraz jest poniedziałek, 20 listopada 2017, 02:46

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2008, 15:37 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 21 stycznia 2005, 01:00
Posty: 412
Lokalizacja: Dom: Poznań MEW: Gryfice
Czy tylko mi nie dziala? Czy inni rowniez maja problemy?
Bo juz glupieje :)

Pozdrawiam
j.

_________________
"Światem rządza głupi,gnuśni i występni"-Dante Alighieri

GG: 3708469
Skype: Flooderek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2008, 18:20 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 01:00
Posty: 765
u mnie dziala


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2008, 19:36 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 21 stycznia 2005, 01:00
Posty: 412
Lokalizacja: Dom: Poznań MEW: Gryfice
ok bede badaal :)) dzieks

_________________
"Światem rządza głupi,gnuśni i występni"-Dante Alighieri

GG: 3708469
Skype: Flooderek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 06:55 
Offline
jestem tu nowy

Dołączył(a): poniedziałek, 3 września 2012, 07:37
Posty: 3
Gdzie jest teraz kalkulator turbin bo nie mogę znaleźć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 08:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Chwilowo zdjęty, wróci w bogatszej wersji.

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 13:03 
Offline
jestem tu nowy

Dołączył(a): czwartek, 29 października 2009, 09:46
Posty: 2
Witam
Kiedy dostępny będzie kalkulator turbin??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 16 lutego 2014, 15:26 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Dobre pytanie, bardzo dobre pytanie. Przed świętami będzie :mrgreen:

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 16 lutego 2014, 18:03 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 01:00
Posty: 765
PKi napisał(a):
Dobre pytanie, bardzo dobre pytanie. Przed świętami będzie :mrgreen:

Którymi ?. :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 16 lutego 2014, 21:01 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 307
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Hihi jeszcze lepsze pytanie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 17 lutego 2014, 00:07 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 01:00
Posty: 765
Max1 napisał(a):
Hihi jeszcze lepsze pytanie :)

Jak Twoja Mewka w Gliwicach kręci licznikiem?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 17 lutego 2014, 17:27 
Offline
starszy elektrowniarz
starszy elektrowniarz

Dołączył(a): niedziela, 28 listopada 2004, 01:00
Posty: 307
Lokalizacja: Dom-Gliwice, MEW w budowie też
Blisko coraz bliżej. Ale jeszcze nie :(. Montuję już detale typu sprzęgło, zbiorniczki itp. Ale jeszcze pewnie z miesiąc. Dzięki za pamięć :)
Pozdrawiam!
Maciek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 10:55 
Offline
jestem tu nowy

Dołączył(a): czwartek, 29 października 2009, 09:46
Posty: 2
Witam
Będzie dostępny ten kalkulator turbin? jest mi bardzo potrzebny,przymierzam sie do zmiany turbiny z franka na kaplana a w nim fajnie przedstawiono przepływ wody przy danej srednicy wirnika i spadzie, jak można to bardzo bym prosił o przesłanie w pliku na email jeżeli istnieje taka mozliwość.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 1 lutego 2015, 14:20 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
Już jest :)

http://mew.pl/narzedzia/kalkulator/

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 1 lutego 2015, 18:01 
Offline
zaawansowany elektrowniarz
zaawansowany elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 22 września 2012, 13:37
Posty: 234
U mnie nie działa, :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 1 lutego 2015, 20:20 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 23 stycznia 2004, 01:00
Posty: 660
Lokalizacja: kaszuby
A jaki objaw nie działania?

Rozumiem że zgodnie z opisem wpisujesz n.p. spad i przepływ, klikasz oblicz tak?

_________________
Nigdy nie myśl że ktoś inny jest głupszy od Ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 2 lutego 2015, 19:52 
Offline
zaawansowany elektrowniarz
zaawansowany elektrowniarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 22 września 2012, 13:37
Posty: 234
OKI, działa.
Wpisywałem wszystko i nie wychodziło nic.

Co do sugestii najmniejsze moce (w mikroźródłach) może warto by było podawać do 1 miejsca po przecinku?

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL